Beszámolók, fotók a komárno-i koncertről -
- aztán jönnek a friss infók, jobbnál jobb hírekkel :o)
Vasárnap, április 29-én este ismét fantasztikus koncerten vettünk részt!
Nagyon jó volt látni, hogy már a koncert előtt is milyen sokan gyűltek össze!
Ennél tökéletesebb időt nem is kívánhattunk volna: csillagfényes, holdas éjszaka, nyári estéket idéző kellemes hőmérséklettel :o) Minden adott volt egy újabb nagyszerű koncerthez!
És így is lett :o)
Már a beállásnál hallottuk, hogy remek lesz a hangzás, aztán mindehhez társult még Németh Zoltán pazar fényjátéka is! Nagyon jók voltak a szólisztikus részek is és a közönség minden ilyen megmozdulást megtapsolt. Haáz Imre ezen az estén kifejezetten remek volt, még sosem láttam őt ennyire felszabadultan játszani!
A Keep Floyding csapata ezzel a koncerttel újabb közönséget hóditott meg - immár a határ túloldalán is; gyanítom, e koncertjük hatására jövőre is meghívják Őket :o)
Néhány reagálás:
"Balázs Bognár: Hát szóltak is azok a bizonyos harangok vasárnap este az Öreg vár tövében.Ezt a várat sem erővel sem csellel "Nec arte nec marte" nem vette be az ellenséges haderő. Nektek viszont biztos megnyíltak láncos kapui képletesen tegnap este. (legalább is ha én lettem volna a kapuőr)Eddig nem ismertelek benneteket sajnos. Bár néhány hangolási, hangosítási hiba becsusszant, és az első számok ritmusát is lassúbbnak véltem egy paraszthajszállal, de ahogy kezdtetek belemelegedni, egyre többször kellett lefittyenő állkapcsomat visszalökni alaphelyzetébe.Az együttes minden tagjának voltak tegnap nagy pillanatai. Ez a tegnap esti műsorotok igazi értéke. Talán a billentyűsötök nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, de az egész csapatnak köszönöm a tegnap esti élményt, és remélem még hallhatlak benneteket élőben a Komáromi Napok keretében jövőre is.Remélem akkor már a növekvő népszerűségetek okán, nem az ideihez hasonló meghitt "családi" légkör fogad benneteket.Sok sikert k kívánok munkátokhoz és a zenei értékmegóváshoz. Tegnaptól egy új rajongótok:Boba"
"Olsovszky Tibor: Ez igen Keep Floyding!
Sajnos, a 4-es Metro alagúti koncert idején még nem ismertelek Benneteket, így csak gondolom, az lehetett vmi hasonló élmény. Tegnap úgy szólt a Zenekar, ahogyan még nem hallottam! És micsoda nemzetközi hallgatóság gyűlt össze! A közvetlen közelünkben angolul, németül beszéltek, kis kínaiak csoportja mellett hegyitótok csápoltak! A létszám meghatározására nem is vállalkoznék, de ha rákaifilip is ott van, biztosan legalább kétmillióra taksálja! :-)
Szívből gratulálok mindenkinek, akinek része volt a nacccabású koncert színpadra állításában!"
ITT egy egészen részletes beszámolót is olvashattok a FB-on, Pászti Tibortól.
(Érdemes belépni érte a FB-ra!)
Egy hivatalos reagálás:

http://www.parameter.sk/rovat/kultura/2012/04/30/music-class-1-komaromi-napokon
"Keep Floyding... Az anagrammákon edzettek ebből a két szóból pillanatok alatt kiolvassák a Pink Floyd nevet. És igazuk van: a budapesti csapat másik neve ugyanis Pink Floyd Revival. Koncertjük a Komáromi Napok vitathatatlan zenei csúcsa volt – olyan csúcs, amit aligha sikerül bárkinek is valaha felülmúlnia. Élethű előadásban szólt – pedig ez a Pink Floyd-számok esetében nagy szó! – a Crazy Diamond, a Meddle, a Wish You Were Here, a Welcome To The Machine, a Have a Cigar, és természetesen a Money..."
Bár a számcímek nem igazán stimmelnek, de a lényeg megvan így is a beszámolóban :o)
Ezen a linken pedig - (kb. az oldal alsó harmadában) egy halom fotó a beállásról és a koncertről egyáránt: http://www.komarominapok.sk/2012-aprilis-29-vasarnap_217.html
A tényleges elhangzás pedig ez volt:
Shine On You Crazy Diamond pt. I-V.
What Do You Want From Me
High Hopes
Welcome to the Machine
Keep Talking
The Dogs of War
One of these Days
Time
The Great Gig in the Sky
Wish You Were Here
Us&Them
Money
Sorrow
Another Brick in the Wall pt. 2
Comfortably Numb
ráadásként:
Run Like Hell
Újabb fotók, ezúttal Bosnyák Lászlótól itt: Keep Floyding koncert - Komarno
Ezért a képgalériáért is érdemes belépni a FB-ra, 98 kép lett ide felöltve! :o)
Egy kis ízelítő belőlük: