lac1 Creative Commons License 2012.05.05 0 0 32550

Ha van rá pénzed - de nem is biztos, hogy ez a drágább - akkor mindenképp a zslukövest. Medence süllyesztve szép úgy is, egyforma méretnél tehát nincs különség a földmunkában. Ha betonplaccot akarsz a mobilnak, pláne süllyesztve, akkor meg úgy is ugyanakkora súlyra kell méretezni, tehátt megint nincs előnyöd egyfillér sem. Süllyesztve a mobilt érdemes így is körbefalazni bedőlés ellen (is), itt azért van valamennyi különbség, mégpedig a falazat minőségében, mobilhoz talán egyszerűbbet csinálnak, asszem van valami emlékem, hogy valaki csak homokal töltötte fel a zsaluköveket, de már nem is emlékezem, hogy miért, meg lehet, hogy csak az aknáét, de valami volt.

Szóval biztosan a betonteknőre beszéllek rá, főleg a későbbi üzemeltetés kényelmessége miatt. Majd figyeld, hogy majd én hogyan írom le, hogy mennyi idő a medence beüzemelése, ha beton.

Leveszem a téli takarást, körbesikálom hypo-s vízzel - de tavaly ősszel teljesen tisztán hagytam, úgyhogy ... - beledobom a slagot, megnyitom a csapot, viszlát. Ja, közben a szivattyút+homokszűrőt beüzemelem (kévé, zene, szalonnasütés). Szóval reggel tíz órakor kezdem, kinek-kinek mennyiségtől függően délben csobbanok, ha tetszik a csapivíz vízhőfoka.

És a medencetest elkészítése simán mehet házilag. Ha pár szabályt betartasz, nem lehet gond. Vakolás már mester, fóliahegesztő pláne. Egy, általad írt mérető medence kiásása kistraktorral (olcsóbb, mint a haverok etetése ásás közben) három óra, a medence test is csak napokban mérhető, igaz, az alap terhelésével én várnék (vártam is) a betonra vonatkozó 28 napot, de szerintem ezt nem figyelembe véve öt nap alatt elvégezhető, igaz ha van benne gyakorlat. Legyen hét, ha már beépített helyen kell dolgozni.

Szerintem ezt válaszd. Szerintem.

Előzmény: sstone (32549)