Tibcsi37 Creative Commons License 2012.05.01 0 0 71862

Hát van itt pár aprócska probléma.

A klímásokban azért szokás elektronikusan vezérelni a ventilátort, mert abba a klímavezérlő is bele tud szólni. Az előtétellenállásos, kapcsolóst kicsit nehezen tekeri az elektronika. Persze meg lehetne oldani akár ketyegősre is, be ugye az elektronikus 8 fokozatú, ahhoz már nyűgös ellenállást csapolgatni.

A potival az a csepp probléma, hogy mint áramkorlát, egy hangyányit talán melegedne a motor kb. 120W terhelésére. Nem biztos, hogy találsz akkora potit, ami ezt a terhelést úgy bírja, hogy nem ég gyorsan szénné. Vagy ha mégis lelnél ekkorát, akkor csak 4személyes lenne a járgány, mert egy ekkora poti, tuti elfoglalja a jobb első ülést. :D

Az hogy egy "alkatrészt találtam mi lehet ez", és a poti gondolat számomra azt sugallja, hogy talán nem vagy napi kapcsolatban az elektronikával. Persze nyilvánvaló, hogy nem érthet mindenki mindenhez, de ha veszed a fáradtságot, bepötyögöd azt a pár számot a gugliba ami a kis izén van, talán választ is kapsz a "miezre".

Végül és nem utolsó sorban! Azért mert van ez(és még rengeteg másik) topic, sok-sok olyan dolog van, amit nem fogsz tudni megcsinálni! Nem azért mert kétbalkezes vagy, esetleg lusta, vagy talán nincs rá időd, hanem mert célszerszám kell hozzá, vagy speciális program. Mondjuk ezek is áthidalható nehézséket, de kettőnk közül valaki azt írta, hogy nem meri kivenni a feteket. Nos én már nem keveset cseréltem...

Azt hiszem válaszoltam minden kérdésedre.

Előzmény: Első Polgár (71857)