didyman Creative Commons License 2012.05.01 0 0 118144

Sok a félreértés..

-Az SP3 önmagában nem kér több erőforrást(*), mint az SP2. SP2-t biztonsági okokból nem hagyunk meg SP2-nek.

-Az MSE nem a legkisebb erőforrás-igényű víruskergető, inkább Panda cloudot tegyél arra a gépre. A Spybot teljesen felesleges arra a gépre és egyrészt a teatimer modulja sok RAM-ot eszik meg, másrészt két, rezidens, azonos feladatkört lefedő program fut, melyek egymás működését csak nehezítik. EGY víruskereső kell, abban van kémprogram elleni védelem is. Nem lesz 100%-os, mert semmi sem az, a Spybotot fel lehet tenni nem rezidensként is, de szvsz felesleges.

GOM, Winamp. Döntsd el, melyik legyen. A winampot én nem ajánlom, elkurvult egy bloatware lett belőle. Az XP beépített médialejátszóját 12-es verzióra lehet frissíteni, egy divX+ffdshow mellé és le van tudva a filmek 95%-a. A WMP könyvtárában pedig ott van a WMP classic is, ha túl sok a csicsa. Filmet, zenét mindkettő tud lejátszani és majd a felhasználó eldönti, hogy a funkcionalitása elegendő-e neki. Én nem érzem úgy (holott Jetaudiot használok), hogy olyan rémesen szar lenne a WMP, bármikor előszedem azt is és használom.

-Skype: Az aktuális verzió futáskori memóriafoglalása 120MB körül van. Tegyél fel 3-as verziót az oldappsról, és tiltsd le benne a frissítést.

-MSN: Az XP-re még tehető szintén egy RAM-faló szarkupac. A régi MSN-eket meg lehet törni, hogy újnak hazudják magukat, de egy Miranda, vagy Pidgin szintén alkalmas helyette, minimális erőforráshasználattal. Vagy, a Trillian, melyben van Skype modul is, így az mindkettő porgramot kiváltja.

-MSConfig: A Java frissítőmodulját nem tiltjuk le, mert különben sose lesz frissítve, amitől előbb-utóbb nem fog működni az abev, a magyarorszag.hu rendesen, és mert komoly biztonsági kockázatot rejt. De ha nem igényli a gépen /látogatott weboldalakon semmi szoftver, akkor fel sem kell rakni.

-Revo: Mégis mi a töknek?

-Winrar: Ha csak kicsomagolni kell dolgokat, van ingyenes, gyors, egyszerű, mindenevő uniextract. Duplakattra helyben kibont.

-.net: Szintén, ha nem igényli semmi, nem kell feltenni. Ami majd használni akarja, a megfelelő verzióért (van három aktuális) majd elmegy weboldalra, vagy megmondja a felhasználónak, hogy kattintson oda.

-Szolgáltatások: Ott több mindent kell kiszórni, aszerint, hogy van-e rá szükség.

 

És tegyél még egy fél gugás modult abba a gépbe, mert a mai böngészők mind hamar felélik a fél giga RAM-ot, pláne, ha MSN/Skype fut és egy víruskergető is ott ül gépen.

 

*: Néhány szolgáltatás eltérő, ez persze mutat eltérést a foglalt memóriában, de nem ettől lesz lassú a gép, te magad is tapasztaltad, az SP3 kopaszon gyors volt.

Előzmény: miki_ng (118143)