Srácok,
Egy kérdés: Az E39-hez hasonlóan az E60 ventilátoránál is problémás alkatrész a viszkó kuplung? E39-nél, ha elforgatta az ember a ventilátor lapátot álló üzemmódban, akkor lehetett érezni, hogy szorul (ez jelentette azt, hogy OK), ha nem szorult, hanem könnyen lehetett mechanikusan elforgatni akkor az azt jelentette, hogy elfáradt már a kuplung. E60-nál ugyanez a helyzet? Mert ha igen, akkor az enyém elfáradt. Egyáltalán nem szorul, ha mechanikusan forgatom. Viszont, ha beindítom az autót, akkor rögtön forog ezerrel a ventilátorlapát.
A konkrét gondom az, hogy 2, de inkább egy csík maradt a pirosig a vízhőfokjelzőmön egy 250 km-es út után (automata klíma ment, pollenszűrő szintén automata üzemmódban volt). Ma is mentem az autóval, pár km után megint 1-2 csík volt. Termosztát csere tavaly oltóberben volt, vízpumpa szintén, hűtőfolyadékszint rendben. Ezeket a biztonság kedvéért cseréltem, nem volt gond velük. Én viszkókuplungra gyanakszom (E36-nál, E46-nál, E39-nél ez szintén előjött), de mintha azt hallottam volna, hogy az E60 a hűtőmechanikában is eltér az E39-től. Az autó egyébként benzines.
Előre is köszi a választ.