karoly.ignac Creative Commons License 2012.04.27 0 0 1735

Az utolsó előtti grafikon alapján megdöbbentően nagy hányadot:

Ha megnézed a grafikont az átlag kamat (és itt azzal a fontos feltételezéssel élek, hogy az átlagkamat a grafikonon a kamatok betétösszeggel súlyozott átlagát jelentik és nem holmi egyszerű számtani közepet) nagyon magas ez epdig azt kell jelentse, hogy a pénz döntő része jó kamatok mellett gyarapszik.

 

Ha innen egy lépéssel tovább megyünk, akkor nyilvánvaló, hogy akinek jelentős összegű betétje van, az odafigyel rá. Ez alátámasztja azt a sejtésemet, hogy bár a korábban ittjárt troll nem hitte el, a lakósság egy jó részének bár van betétje, az nevetségesen kis összek (max néhány száz E) jóval kevesebbnek azonban jóval több van, és ez ad ki egy talán 1,2M-ft os átlagot (az általa idézett statisztika szerint). De gyanítom, hogy a legkevesebbeknek van 800-1,5M ft ig betéte, vagy jóval kevesebb van, vagy jóval több. Akinek több van az pedig kezeli és így jöhet ki a viszonylag magas átlagkamat.

 

Mert ha az átlagkamatokra nézünk, akkor teljesen egyértelmű, hogy a pénz nagyrésze nem a banki szégyen-gyalázat kamatok mellett rohad..

 

Mondjuk, ha az utolsó statra nézek, 7,5EMrd Ft van betétben (EUR és HUF összessen) és ha mondjuk 3M háztartással számolunk akkor ez bizony nem 1,2 M hanem 2,5M Ft átlagosan per háztartás. Szal a tagnak még az idézett statiszikája is rosz volt :)

 

KI. 

Előzmény: acr77 (1732)