tvsc Creative Commons License 2012.04.27 0 0 3018

érdekes dolgokat találtam Siójut honlapján:

Némethné Vincze Mária körjegyző: A MÁV azt kérte, hogy az önkormányzat adjon ajánlatot.  Javaslata, hogy a döntés meghozatala előtt alaposan át kell tanulmányozni a vonatkozó törvényeket és lehetőségeket. Korábban is esett már szó arról, hogy a MÁV ingatlant vásárolja meg az önkormányzat. Ez ügyben a jelenlevő Viszló Ferenc képviselővel és a korábbi polgármesterrel, Papp Jánossal helyszíni bejáráson vettek részt a MÁV képviselőivel együtt. Azon a helyszíni szemlén ismertette a MÁV azokat a kötelezettségeket, melyeket a vásárláson felül az önkormányzatnak biztosítani kellene. Ilyen pl. a villamos áram áthelyeztetése, eső beálló létrehozása, telefonvezetékek áthelyeztetése. Ezeknek a költségeit nem tudták pontosítani. Többek között ezért is állt le az ügy.

Mindenképpen alaposan körbe kell járni a jogi és pénzügyi lehetőségeket. Kéri, hogy a képviselők ma az ügyben ad-hoc jelleggel ne hozzanak döntést. Legalább  10 napot kér a döntés előkészítésére. 

 

52./2011./VI.02./sz. képviselő-testületi határozat

                                               Siójut Önkormányzat Képviselő-testülete nem

                                               kívánja megvásárolni a MÁV tulajdonában lévő

                                               ingatlant.

 

Érdekes, tehát ha valaki megvesz egy vasúti épületet kötelezik, hogy helyette esőbeállót létesítsen. Ehhez képest a MÁV, ha lebont egyet, akkor nem kell. Na ezért nem veszi meg senki a kihasználatlan vasúti ingatlanokat.