Jbori Creative Commons License 2012.04.25 0 0 1729

Üdvözletem!

Szeretném elmesélni, hogy van nálunk egy köztér. Először gyakoroltak itt a kung fut, tudtam tőlük én is tájcsit tanulni, örültem neki, nyertünk is akkor egy térfelújítást, szent István szoborral. Aztán jöttek a helyi íjászok, csinálok nekik érmét, és lődözök velük kedvemre ha engedik.

 

De tavaly megjelentek a karatésok. Kirakják a szent István szoborhoz a mesterük nagy fotóját, merthogy karatét úgy lehet gyakorolni. Nekem meg a személyi kultuszból éppen elég volt amikor a Szabadság térről ide kellett költöznöm, és ezt a teret akkor még bizony Lenin térnek hívták.

Szóval erre én miközben óriási a csönd mert a mester légzőbemutatót tart éppen, odamegyek a közkúthoz, és nagy zajjal el kezdem engedni a vizet a viráglocsoláshoz. A gyerekeken kitör a röhögőfrász, mester tekintélye oda.

 

Következő történet: helyi rendezvény, karatésok "felügyelete" a bejáratnál. Nekem feldönti a "szél véletlenül" a polcomat amin a kerámiáim vannak kiállítva. Szerencsére már a legjobbak, kevés törik. De - a karatésok jól szórakoztak.

 

Mit csináljak? Ne kezdjek ki velük? Nagyok és erősek, odáig oké. De szerintem mindennek meg van a helye.