kesztió Creative Commons License 2012.04.24 0 0 895

Kedves fórumtársak, segítséget kérnék tőletek, hátha tudtok tanácsot adni.

 

Másodkézből, de újként vettem egy pana 45–200-as telezoomot. A képminőségével nem lenne baj, ami viszont aggaszt, hogy G3-mal használva a 14–42-höz képest a fókuszmotor hangosabb (ez utóbbinál gyakorlatilag hangtalan), és mintha a fókuszsebesség is rendesen lemaradna a 14–42-höz képest, valahogy nem érzem épp-épp annyira azt a DSLR-fílinget. Ezzel mondjuk akár együtt is lehet élni, de lám, mit mond a Panasonic hivatalos weboldala:

http://shop.panasonic.com/shop/model/DMC-G3KBODY

 

“The DMC-G3 now offers Light Speed Auto Focus (14-140mm ˜0.1 sec. 14-42mm ˜0.18 sec., 45-200mm ˜0.15 sec.)”

 

Tehát a Pana marketingesei szerint nemhogy nem lassabb, de egyenesen gyorsabb kellene hogy legyen a telezoom!

Sietve megjegyezném, hogy a nagylátó oldali sebességről beszélünk (a tele végen minden objektív lassabban fókuszál), valamint hogy minden firmware a lehető legújabb (tudom, hogy a 45–200-nál voltak firmware-gondok az első szériánál).

 

Nos, arra kérnélek, hogy ha valakinek van erről valami tapasztalata, nyugtasson meg, hogy jó az obi – vagy ellenkezőleg, győzzön meg, hogy javíttassam meg vagy cseréltessem ki, amíg nem késő, ha az általam vázolt szitu nem normális. Esetleg, akinek pont meglenne ez a hármas, megkérem nagyon szépen, hogy próbálja ki a kedvemért, lássuk, az én példányom-e a ludas, vagy mindegyik lassabb és/vagy hangosabb?

Előre is köszönet!