emgergo Creative Commons License 2012.04.22 0 0 121440

Na szóval. Több mint kilenc év (2003. március 15-én volt az első), száz teljesítménytúra, egy baleset, öt műtét, 1943 km (nem sok hiányzik Magyarország össz-határkerületéhez), összes szintemelkedés 49 173 méter. Megismertem az országot úgy, ahogy korábban nem - és úgy, ahogy jó lenne, ha még többen ismernék, mert a gyakran hivatkozott magyarság itt (is) kezdődik -, találkoztam rengeteg kedves túratárssal, készítettem rengeteg fotót (de sokkal több van az agyamban), láttam sok szépséget (és sajnos láttam olyat is, ami nem az...), elmentem tán a felére azoknak a hazai helyeknek, ahova menni szerettem volna, napoztam, megáztam, bandukoltam, futottam, gombásztam, málnáztam, szamócáztam, szedreztem, és nem szeretném száznál befejezni :). Remélem, lesz még sok.

 

Külön köszönet ifj. Hardy Gézának, Kricsfalusy Mihálynak, Baranyai Ágnesnek és a Baleseti munkatársainak, akik rengeteg munkával "összeszereltek." Nélkülük nem folytatódott volna a sor 66 után.

 

És a PMP 20 (Gödöllő) lett a (100.). Ragyogó idő (a kedvenceim közé nem tartozó Gödöllői-dombság "kitett magáért"), csendes, nem tömegtúra, korrekt szervezés és végre egy könnyű hazajutás az Örsre, még az aluljáró sem acsargott szembe :D