A fostex esetén nem volt túl nagy minőségi elvárás... jel zaj viszony tekintetében sem. Ennek kivételesen láttam a neten a paramétereit és többen is írtátok, hogy nem éppen hifi magnó. 38 -as sebességen is elég gyatrácska jel/zaj viszony... stb.
(Evidens: a negyedcollos szalagra rögzített 8 sáv esetében még gázabb.)
No, de ezzel a magnóval nem is ez a baj. Feltehetőleg itt valami elektromos gubanc is lehet, mert a beállított kivezérlésnél jócskán alacsonyabb a visszajövő jelszint... és ezt még tetézi az, hogy ha jobban kivezérlem, a harmónikus torzítás brutális.
Leírtam, hogy én ennek a magnónak miért örültem (a Tascam mellé bónuszként): 4 sáv... egyiket felveszem 19 -en, másikat 38 -on... másik ketőre pedig a szalag megfordítása után veszek fel és így azok fordítva kerülnek maj lejátszásra. (Van még pár variáció...). Tehát ilyen kis 'ügyeskedésekre' használtam volna.
Amióta láttátok azt a jakgabis cuccot a vaterán, azóta hivatkoztok egyfolytában erre a 'féláras' dologra. Azelőtt miért nem mondtátok, hogy mennyit ér? Vajh' reális -e egy ilyenmagnóért a jakgabi által kért 159 ezer? Nemitt mondta pár olvtárs, hogy jakgabi nem ad el szart, ellenben kissé vaskosabban fog a ceruzkája?
Nos, ha ér ez a magnó reálisan (jó állapotában) 100 ezret, akkor az árát tekintve (a hozzá kapott fostexet is leszámítva) akár jó üzletet is csinálhattam volna.
Amúgy -ha így utólag ennyire jól látod a helyzetet és lényegébenazt mondod, hogy tudnom kellett volna: olcsó húsnak híg a leve, miért nem figyelmeztetett engem valaki előre? Nos, azért, mert akkor vélhetően még Te sem gondoltad, hogy ez egy félárú magnó. Ha jakgabi mellett lenne mégegy másik eladó, aki már 200 ezerre tartaná a magnót, akkor vagy még jobban kéne örülnöm, hogy íly olcsón megúsztam, vagy még jobban zsibbadnia kéne a tarkómnak szégyenemben, hogy nem volt feltűnő az olcsósága.