nézzatükörbe Creative Commons License 2012.04.22 0 0 238

Visszajöttem, mert ha ismeretlenül is, de mégiscsak adnék konkrét tanácsot.

 

Amennyiben Te nem dohányzol, de a feleséged igen, ráadásul ha a lakásban is szívja a gyerekek környezetében, szerezz erre kézzelfogható bizonyítékot.

 

Amennyiben Te nem iszol, de a feleséged iszik, főként, ha ezt a gyermekek látókörében is megteszi, szerezz erre kézzelfogható bizonyítékot.

 

Amennyiben Te nem q.vázol, ám a feleséged ledér életmódra váltott, próbálj erre is valamiféle bizonyítékot szerezni.

 

Ha netalán van úgy, hogy későn jön haza, vagy esetleg ittas, vagy amikor iszik (akár otthoni zugivó, akár "kocsmázik".

De vigyázz! Ha ez az "ittasság" netalán csak napi egy pohárka elfogyasztott vörösborra alapozott a részedről, akkor ezt a témát hagyd ki, hiszen azt esetleges szívbetegségnél, stb. még akár orvos is javasolhatta és ez bumerángként üthet vissza ez esetben.

 

Ha bármikor koordinálatlan a mozgása alkohol okán, próbálj erre is bizonyítékot szerezni, de ezzel is vigyázz, mert ha pl. csak azt teszed, hogy a telefonoddal gyártasz róla egy klipet hátulról, amint támolyog, ezt is használhatják ellened visszaütésnek, ha azt mondja, hogy rosszul volt, s te ahelyett, hogy segítettél volna neki, videóztad...

Akkor áll meg számodra a bizonyíték, ha megdönthetetlen, vagyis ha a kép mellett pl. a hangján is hallatszik, hogy ittas, netalán kiabál, stb.

Ám ezeket megelőzendően egyszer beszélj vele és kérd meg, hogy a gyerekek érdekében hagyja el a cigarettát, az italt és a kicsapongó életvitelt, ellenkező esetben te ezt közölni fogod a bíróságon, gyámügyön, stb. 

Fontos ez azért, hogy ne mondhassák azt rólad, hogy te sunyi módon szereztél róla ilyeneket, miközben a személyességi jogokra hivatkoznak.

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: bxpeti (234)