Totya3 Creative Commons License 2012.04.21 0 0 3931

Szia!

A minimális érintésvédelmi távolság, ha jól emlékszem 9mm(A MOC-nál ennél is kevesebb és 7kV van az adatlapban. Arra vigyázz, hogy a lábak között ne vezess vezetéket!). Ezt teljesíti a relé, ha megfelelőt választasz. Lényeg, hogy a 220-as vonalakat ne keverd a kisfeszülségű résszel és tartsd a 9mm-t.

 

Nekem reszetál és újraindul és tudja, hogy előzőleg milyan módban volt és úgy folytatja, ha közben nem alszik ki teljesen, mert ha igen akkor az 5x-i beadagolás után leáll.

 

Én nem kötnék a termosztátra 220-at, bár nem tudom milyenek léteznek, van adatlapjuk. Ha 125V van ráírva, akkor nem jó hálózatra ez tuti.

 

A koromégés nem tart sokáig, soha nem forralja fel. A visszaégéskor sem forr fel a víz, mert nem a kazánban lesz meleg. Volt egyszer áramszünetem, nem égett vissza. A kétcsigásnál egyébként is igen kicsi a valószínűsége, hogy az első csigába visszaég. Ettől függetlenül a parafinos oltó nagy biztonságérzetet ad. Lényegében mindegy, hogy milyen a tüzelő, ha lépcsős kétcsigás a rendszer. Az apríték valószínűleg könnyebben ég vissza, mint ahogy a szotyihéj is. De legfeljebb a második csigába...

 

Van-e értelme a termosztátos retesznek? Pont ez a jó kérdés. A tűztérben egyszerre csak kevés tüzelő van, üzemszerűen kizártnak tartom a forralást. Ha telenyomná a kazánt fűtőanyaggal a csiga valami miatt(mindkét csiga motorvezérlő Triac zárlatossá ég. (soha...)), akkor talán lenne akkora energiamennyiség, ami képes lenne, de ehhez levegő kéne, ami csak a fejből jön az anyag fölé. Nem tudom, ezt nehéz megítélni. Tételezzük fel, hogy megtörténik, felforr a víz. Milyen hatással lesz a retesz? Eddig sem volt sok levegője a hamutérben a fűtőanyagnak, legfeljebb kicsit kevesebb lesz, de szerintem már régen késő.

Egy sima termosztátot azért be lehet tenni, hogy a maradék levegőt is elvegye és magnyugtasson bennünket.

 

A nagy kondi csak rövid ideig tartaná a feszt. Persze minél nagyobb, annál tovább, de ha nálad ilyen rossz a hálózat, akkor érdemes lenne egy kis Metal-hibrid akkut betenni, hogy a PLC ne álljon le. Igaz 24V-ot összerakni jó néhány akkuval lehetne. Jut eszembe, a PLC 12V-ról is megy nem? (A 24V táp viszont a 4..20mA távadók miatt mindenképpen kell, mert a 12V oda kevés).

Előzmény: Peticilin (3930)