tujasofőr
2012.04.16
|
|
0 0
178
|
kukucs!csak szétnéztem itt is, mert Molnár szigetre vittek napközistáborba minden nyáron Erzsébetről,82-86 között.Nagyon utáltam ott lenni,már akkor is az utazás része tetszett,még az odafelé út is :P .Szóval ráakadtam erre a képre és gondoltam leírom ami eszembe jut róla:Soroksár vasútállomásról van egy vakvágány ami a Hősök tere felé elindul,aztán agy földkúpba véget ér(a mai Jelző utca).Az a vágány amikor beindult a HÉV 1889-ben(asszem), még két vágány volt és a Vágóhídtól a Soroksár vasútállomásig ment a HÉV.A templomot jobbról megkerülve(Hősök tere felől nézve).Amikor a HÉV már tovább járt még nem bontották el,mert üzemi kapcsolatnak kellet.Ha jól tudom az 50-es években bontották el.Ezért van olyan nagy hely ott,nem kell sok fantázia a vágányokat odaképzelni.
--MÁS:már amikor Erzsébetről gyerekkoromban arra bicikliztünk,akkor is feltünt hogy az Erzsébet utca felett híd volt régen.Gondolom amikor villamosították a vasútat akkor bontották le,mert ahogy néztem,a gőzösök még elfértek alatta,a villamos felsővezetéknek már útban volt.Kérdésem:mikor bontották le?Vagy esetleg még a háborúban,vagy 56-ban?Azt is olvastam valahol hogy tervben volt hogy visszaépítik,mert nagyon hiányzik a forgalomnak,a mostani átjárómegoldás eléggé körülményes.Erről van valami új fejlemény?
üdv Mindenkinek! ;) |
Előzmény: tojpli (126)
|
|