BukovszkyR
2012.04.16
|
|
0 0
696
|
Nem is "hobbi" szint, de érdekes, tanulságos! Most osztotta meg velünk egy vadászfórumon Farádi József.
SZIASZTOK ! Én egy olyan „puskaművest” szeretnék ajánlani akihez NE vigyétek a fegyvert javítani !!!! 4 éves Blaser BBF 95 fegyveremen a tus a markolatnál elrepedt. Hosszas keresgélés után akadtam rá egy olyan „puskaművesre” aki úgy hirdeti magát hogy a fát alakítja az ember kezéhez ! Ez így jó is lett volna csak a fát a fegyverhez is kellett volna alakítani ,ezzel viszont már elég komoly problémái akadtak ! A megállapodásunk úgy szólt hogy ő ad fát a tushoz,de volt nekem 2 db kifűrészelt tizenéves 8-9 kategóriájú fáim ! Levittem ahogy meglátta rögtön rámozdult hogy akkor abból csinálja mert elmondása szerint már rég látott ilyet .Annyira tetszett hogy a másik fán amit visszahoztam már rajt voltak a következő vadász adatai . Az első döbbenet akkor ért amikor 4 hónap után mentünk ma fegyverért , Az élére fordított fegyveren mind két oldalt át át lehet látni 1,5-2 mm!!!!!!!! Hézag volt benne ! Ahol elöl fel kéne támaszkodni neki ott egyszerűen nem ért el a fa addig amíg kellett volna A baszkül részén ahol a kisagy csatlakozik 4db 2-3 mm es bevágás ,ami az állítása szerint az összehúzatásnál keletkezett,amikor a fát a fémmel „paszintotta” ,de szerintem csak valami állat módon összeütötte! ! És a lényeg hogy nyakba körbe keresztbe a szálára apró repedések amin látszott hogy feszül folyamatosan . Ezt természetesen rögtön szóvá tettem,még a velem lévő barátom csitítgatott ! A „fegyvermester” fogadkozott ha bármi baja lenne ő garanciát vállal mindenre ! Másnap szerettem volna belőni a fegyvert ,egyszerűen nem sült el ,mint kiderült a kalapácsos „passzintás” nem használt neki .Újra vissza Kalocsára,újra 261 km. Elmegy megint 1,5 hónap most ő hozza a puskát mert erre van dólga . Másnap reggel fegyverbelövés ,6.-dik lövés után a tus nyakba az elöbbiekben leírt repedéseknél kettétört ! Hívom telefonon,el mondom mi történt ! Ez után már nem veszi fel telefont ! Az üzenetrögzítőjére rá beszélek hogy elindultam ismét viszem vissza a tus ! Nagy veszekedés mosakodás után (természetesen szerinte ő nem tehet semmiről) azt mondja hogy az ő becsülete többet ér 2 hónap múlva mehet az új tusért ! Csütörtök délután hívtam,azt mondja kész a tus (Németországból vett rá ,ezt nem igazán értettem ?) Tegnap reggel 9-kor odaérek ott ül valami tanúnak odahozott emberrel a műhelyben és kijelenti hogy visszaadja a fegyvert és pénzt ,mert nem tudja elkészíteni !Megkaptam darabokban ,fóliába becsavarva fegyvert,kickstoppot,markolatrózsát,elreszelt gumiagytalpat A tönkretett tust nem volt hajlandó visszaadni,sőt kijelentette hogy ott nem is volt ilyen ,nem is vittem oda fát ! Mondtam semmi probléma ,azért annyi eszem gondolhatná hogy van nekem is ha itt tart a dolog ledokumentáltunk lefotóztunk mindent !Ezután kisétál a fával megmutatta de vissza akkor sem adta Itt tartunk most ,de ezt még részemről nem tartom befejezettnek ! Elnézést kérek mindenkitől akinek hiába raboltam az idejét de más okosabb ember hátha tanul belőle Ja és ahova Ne vigyétek javítani a fegyvert Krizsán Imre „puskaműves”Kalocsán |
|