lavanda Creative Commons License 2012.04.14 0 0 4457

Szervusztok!

Félig-meddig offolok, ezért a topiclakók elnézést kérem!

 

Ágicza, azt hiszem, a legbölcsebb, ha azt teszem, amit tanácsoltál, hiszen az udvarom amúgy is a kölykök játszótere. Próbálom én meghúzni a vonalat, hogy meddig mehetnek el, de eleddig hiába. Keveset vagyok köztük, így aztán a nevelésükhöz segítség kell. Szerencsére van egy kutyatréner a városban.

 

Robida, társasházi lakásban lakom, szóval az udvarom kicsi. Füvesítés az idén, ezen a zsebkendőnyi területen nem megy. Az egy éves ginko bilobát a még tavaly beszerzett kövekkel vettem körül. A telep azóta megszünt, itt, az Alföldön meg valahogy nincsenek sziklák. Gondoltam rá, hogy körbe kerítem a megóvandó területeket, de ez a kis udvar így valami sírkert képét mutatná. Marad a légiesebb megoldás, a  drótháló (térháló, azt hiszem, így hívják). Csak az előkertben. A még tengődő öreg borókafáim tövét ( 10 tő ) betűzdelhetném gallyakkal. Ezzel legfeljebb azt érném el, hogy a két átokfajzat szórakozik velem. Én beverem a gallyat a földbe, ők kiszedik. Marad a reggelenkénti ároktemetés,  káromkodásokkal. A vizsla sunyít, az állítólag inkább golden retriever, mint kuvasz kölyök meg a szép, mindig mosolygós pofájával meg néz rám, hogy mi a fene bajom van már megint.

 

Krisztababa, a magaságy jó ötlet. Én is gondoltam már erre. Nem filléres megoldás. El kell döntenem, maradok-e itt, ebben a már-már megutált házban (igen, a kutymákoknak ebben nem kis szerepük van ), vagy megyek a szülői házba. Na, ott aztán van terület, kertészkedhetnék, anélkül, hogy degeket hajkurászni kellene.

 

A segítségeteket köszönöm!

Előzmény: agicza (4446)