mdodger Creative Commons License 2012.04.10 0 0 108

Én a sebos topikban szoktam leginkább lenni :-) Akinek van ilyenje az tudja, hogy mennyire megkeseríti az életet. Nekem az arcbőröm hálaégnek nagyon szépen rendben van, viszont a fejbőröm rendkívül rossz állapotban volt.

Darabokban jött le a fejbőröm korpa formájában és eléggé sebes volt, a hajam is nagyon hullott.

 

Évek óta próbálkozom a különféle samponokkal, Vichy, Bioderma, Neoplant stb...

Legutóbb talán a Bioderma volt ami leginkább bevált, de így sem sok sikerélményben volt részem a hatást illetően.

 

Utánaolvastam az összetevőknek. A legtöbb samponban van parfüm, vagy illóolaj, ami erős allergén, illetve a kocsimosó folyadékokban használt habzás elősegítő adalékanyagok. Még a drága Vichy termékekben is van, amit seborreás fejbőrre ajánlanak!

A hámlást fokozó anyagokat még meg sem említettem.

 

Most úgy néz ki sikerült elég biztató eredményeket elérnem egy számomra eddig ismeretlen samponnal. 3 csillagos Natrue minősítése van, aki akar utánanéz ezt mit jelent :-)

 

A sampon nem nagyon habosodik, és viszonylag híg, de hihetetlen mértékű javulást tapasztaltam. Nem húzódik, szárad a fejbőröm!

A korpa nagy része eltűnőben van, talán a hajam sem hullik már annyira.

 

A sampon neve Belmar... 3000 ft környékén van az ára. Egy próbát megér mindenkinek, aki korpával küzd.

 

Egyébként nagyon ajánlom a krémmánia oldalát is, ahol meg tudjátok nézni, hogy milyen kemikáliákkal pakolják teli azt a sampont, amit éppen használtok. Azért az elég sokat elmond, hogy telipakolják bőrirritáló anyagokkal a legtöbb sampont.. az alacsonyabb árkategóriájú samponok szinte kivétel nélkül ilyenek. Egy sebós fejbőrre egyiket sem merném nyugodt szívvel ajánlani.