paranormális Creative Commons License 2012.04.10 0 0 547

Ime a szar-fos-húgy rendőrállamod a maga valójában...

 

Bezárták az idős nőt, mert ideges volt

 

Miskolc - Ez aztán a szigor! Három napra börtönbe zártak egy 65 éves hölgyet, mert idegességében ráütött a bírói pulpitus előtt álló korlátra.

 

Torma Ivánné Ágnes asszony egy – szerinte jelentéktelen – bírósági érzelmi kitörése miatt került rács mögé. A nő azóta is összerezzen, ha csak egy szirénázó mentőautót lát, Ágnes asszony azt állítja, a poklok poklát járta meg a fogdán.

 

Tormáné kálváriája akkor kezdődött, amikor bírósághoz fordult asszonytartás miatt. A nőnek korábban megítéltek harmincötezer forintot, azonban ezt kevesellte, meg akarta emeltetni ötvenezerre. Szerinte ugyanis nagyon sok a rezsije.

 

 

Ágnes még most sem érti, miért kellett három napig fogdában maradnia

 

– A tárgyaláson csúnya dolgokat mondtak rólam, és egyszerűen ideges lettem. Éreztem, hogy elsötétül előttem minden, szerintem a vérnyomásom is az egekbe szökött. Ráütöttem két kézzel a korlátra. Ezután összepakoltam az irataimat, és kimentem a teremből – emlékezett vissza Ágnes asszony, aki szerint a folyosón két biztonsági őr belekarolt, és az utcán álló rendőröknek átadták.

– Betettek az autóba, azt se tudtam, hová visznek és miért. A rendőrségen fogdába kerültem. Először azt hittem, pár óráig tart az egész, és hamar rájönnek, hogy nem követtem el semmit. De elvették az ékszereimet és a személyes tárgyaimat. Ezután jött maga a pokol! A zárkában kosz és bűz volt, egy elsárgult matracon kellett aludnom. Ha bármi kellett, dörömböltem az ajtón, az ujjaimról ezért le is jött a bőr – magyarázta Torma Ivánné, akit három nap után engedtek el.

– Napokig magam alatt voltam, de a megaláztatásnak még ekkor sem volt vége! Beidéztek az ügyészségre, és gyanúsítottként hallgattak ki – tette hozzá a nő.

 

Ágnes ellen hivatalos eljárás akadályozása miatt vizsgálódtak, majd az eljárást megrovással megszüntették. A Blikk természetesen a hatóságok állásfoglalására továbbra is kíváncsi az ügyben.

– Ellenszenves döntés született azzal, hogy egy büntetlen, idős hölgyet egy egyszerű szabálysértés miatt három napra bezárnak. Ez az eljárás szokatlan és kirívó, ráadásul semmi szükség nem volt rá – mondta a nő ügyvédje, Lichy József.

Csikós Klaudia

 

(blikk.hu)

Előzmény: MrJones (530)