szuszetti Creative Commons License 2012.04.10 0 0 4452

:))

 

Kezdő lány-szakácskorom legkedveltebb könyve az, amiben benne van, hogyan kell a csirkét szétbontani:)

 

A "problémát" amúgy valóban ismerem, hobbi szinten évek óta magyarázom, mi az a decoupage ragasztó.

És tuképp velem is az történik, mint a kezdő hobbistával - meglátok valami mestermunkának ható kertet és belátom, nekem ez nem úúúgyse megy.

 

Igaz, itt is néha mennek eszmefuttatások nüansznyi kérdésekről, de sztem még senki nem fordult el fanyalogva, amikor a kezdő aziránt érdeklődött, hogy hova tegye a növényét, napra vagy árnyékba, vagy mivel mit ültessen...

 

Nem, ráadásul pl a füves topikban ott van a kerső is (ahogy mindenféle szak-topikban is).

 

Vagyis érdemes lenne néha foglalkozni a legalapvetőbb kérdésekkel is, pl. azzal, amiből egy kert kiindul... Ez anno nekem is jól jött volna, sok későbbi fejfájástól megkímélt volna, ha van egy jótét lélek, aki ezt elmondja és nem saját bőrön kell végigjárni a gyakorlati iskolát.

 

Pontosan, de a néha nem biztos, hogy elegendő. Szintén a hobbira visszautalva gondolom, hogy egy tematikusan felépített kisokos segíthet abban, hogy a rendszer luk nélkül összeálljon és vissza lehessen nyúlni, ha aktuális lesz. Talán abban, hogy végül sokan döntenek a fű+tuja mellett, vagy a tavuk helyett kiásott_gödör_kőhalommal_kerítve eredményű lesz, ez is közrejátszik.

Ugyanakkor jól tudom, hogy ez egy hatalmas tudástárt és munkát igényelne.

Előzmény: agicza (4450)