Totya3 Creative Commons License 2012.04.09 0 0 3880

Szia!
Elküldtem a funkciónálisan talán végleges verziót. Kiegészítések, fésülgetések, képernyők még biztosan változnak, de a logikai műküdése azt hiszem már megfelelő, de gondolkodni még lehet rajta. Végül még is úgy néz ki, hogy valami alap programot fel fogok tenni az oldalamra is, a cikk miatt, majd kiderül...

Tettem egy külső csőtermosztát védelem bemenetet, ami lekapcsol, ha a termosztát megszakít.

Van beállítható vízhőfok határoló is, ha mondjuk 5°C-al meghaladná a víz a beállítottat, akkor lángtartásba vált.
A szoba hőfoka is ilyen, ha mondjuk 2°C al meghaladja a beállított hőfokot, akkor szintén lángtartásba vált.
Lehet, hogy ezt a két állapotot logikai kapcsolatba kell majd hozni a füst alapjel minimum határértékével, de első körben szerintem így is működik.
Sikerült megoldani a fellobbantást is, kb 20 perces idő jó szokott lenni, de ezt ki lehet kísérletezni.
 
Azt figyelembe kell venni, hogy normál működés közben a lágntartás nem léphet be, csak extrém körülmények esetén szükséges, mint biztonsági retesz! A szabályzás akkor jó, ha a füst hőfok határértékeken belüli alapjeleivel tartani lehet a víz hőfokát 3°C-on belül és a szobáét 1°C-on belül.

Az 5x-i emelkedés nélküli beadagolás utáni leállás is működik a szimuláció szerint.

Jelen állapotban elég bonyolult szimulálni, de egy idő után el lehet boldogulni, ha minden rész működése kitisztul. Az idők a szimulációhoz vannak még mindig beállítva, azokat a végleges verziónál be kell majd lőni.


A plusz gomb szükségessége abszolút jogos, nem is gondoltam rá! Amit elküldtem azon még nincs, de ez egy OR kapuval sima ügy!

 

A Reset gomb jó lehet, kérdés kell-e, ha egyszerű a program újra indítása. Szerintem nem, de tényleg mindegy, mindkét verzió jó.

 

A kazán működtetése, ha már begyújtottad abból áll, hogy öntesz még rá anyagot, ha lefogyott(úgy 12óránként). A begyújtás pedig abból, hogy ahogyan azt leírtad, nyomod a gombot addig, amíg megjelenik a begyújtandó anyag a fejben. Azt gondolom, hogy erre képes anyukád is, tuti! Ennek ellenére lehet úgy hangolni a feltöltéseklet, hogy mindig ott legyél(feltéve, ha hetekig nem vagy otthon, de akkor jön a B verzió).

Előzmény: Peticilin (3879)