Rajongó2009 Creative Commons License 2012.04.08 0 0 6

A gond ott van, hogy tönkreteszik az egyébként is nehéz helyzetben levő magánerős kezdeményeket, és hiába lesz esetleg más "erő",aki átveszi az irányítást, mert az okozott károkért nem lesz miből jót állni, kártalanítani.

 

Magyarán: adózott pénzből veszel valamit, majd megfizeted az átírási illetéket. Fizetsz iparűzési adót (itt legalább normális volt, aki alkotta, mert csak bizonyos árbevétel felett kell fizetni, ha van miből) és fizetsz építményadót. ezen felül még az összes alig termelő, illetve nem termelő területedet is adóztatják, ha van bevételed, ha nincs, akkor is. Ez itt a vállalkozásellenes magatartás a hatóság (kormány, önkormányzatok) részéről. Ez ma még cégekre igaz, de eljön a nap, mikor már magánszemélyekre is az lesz. Akkor majd mindenki fogja érezni és tudni ennek "jogtalanságát", túlzását. Hiszen ez látszólag jogszerű, mivel a parlament fogadta el, viszont elemi érdekeit sérti annak, akit érint. További munkahelyek is megszűnnek ezáltal, hiszen csődbe viszi a cégeket.

Szerintem adómentessé kéne tenni a sportpályákat, hogy a maradék sportéletünk megmaradjon, vagy átminősíteni engedni őket, amikor jövedelmezőbb piaci alapokra lehet helyezni a vállalkozást, ami nyereséget is termel és boldogan fizetnék ebből a telekadót is.