Fellegajtónyitogató Creative Commons License 2012.04.08 0 0 22128

Na úúuuugye!? Ha ezt elmeséljük (elsôre név nélkül) egy gyakorló (nem vallásos babonás, hanem meditáló, és szorgos, stb.) buddhistának, akkor elsôre talán nevetni kezd (hogy tudnak nevetni, kacagni pld. a tibeti buddhisták, a Dalai Láma, Sogyal Rinpoche...:) azután pedig biztosan naaagy részvét fogja el.

 

Ugyanis buddhista szempontból ez az ember végzetesen tudatlannak számít, és a legroszabb fantazmag(l)óriában hisz, az 'én'-jében, ami minden szenvedés gyökere, a karmikus örvény alapoka, a betegségek kútfôje, stb.

 

Ha lehetséges, akkor meg is próbálja az illetôt a buddhista logika alapján lebeszélni arról, hogy a gomolygó, foszló testi-'lelki' halmazok koordináló központi halmazával azonosítsa tennenMAGát... mert így nem csak biztos halálra van ítélve, de kénytelen ezt a végtelenségig újra és újra elszenvedni (mármint nem "ô", hanem a tudathullám-a, de ennek boncolgatásárai tt nincs helyünk...:)

 

Na most viszont, ha azt is elmondanánk, hogy  napjaink domináns emberfajának (az eszeveszett kapari, habzsoló, mindent tönkrevágó, megmérgezô, leigázó 'nyugati' ember) egyik szellemi atyjáról (khm!?:) van szó, akkor alighanem értôen bólintana és a végtelen részvét hatására bevenné szellemi gyakorlatainak céljai közé ennek a veszélyes, ámde végtelenül szerencsétlen fajtának az ilyen-olyan megsegítését is...

 

Nem túloztam, higgyétek el! Valahogy így állunk egymással a buddhista oldalról nézve!

 

Béke legyen kedves mindannyiunkal!

 

Üdv

 

Örv'

 

Előzmény: nereusz1 (22126)