Törölt nick Creative Commons License 2012.04.06 0 0 32

Ja, hogy a hazai "ivás-kultura" a béka fenke alatt? Ezt nem vitatom. Ja, hogy persze sajnos nem esténként két sörről, vagy egy fél liter minőségi borról van szó? Ezt sem vitatom. 

Pusztán csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy az alkohol (különösen a nem-égetett-szesz!) önmagában nem sátán. És létezik olyan, hogy valaki évtizedeken keresztül nem válik alkoholistává pusztán azért, mert rendszeresen fogyaszt alkoholt. Nem befolyásolja az életét, illetve még élvezetesebbé is teszi azt. Ne felejtsük el, hogy mindösszesen 3 dolog van a világon, amivel emócionális élményt szerezhetünk magunknak, az a zene (muzikalitás), kaja+pia (kulinaritás) és a testiség (szexualitás). 

Az én olvasatomban az alkoholista az az ember, aki már nem ura magának, akit úgy érzelmi mint intellektuális viselkedésében nem maga irányítja a tetteit, hanem az alkohol (vagy bármely más drog) által befolyásolt. Ja, és baromira nem zavar ha bárki alkoholistának tart, mert én este sört iszom a vacsorámhoz. Minden este..! :)

 

De rájöttem, hogy ez itt már OFF. Hiszen olyan emberekről folyik a vita, akiknél az alkohol egyfajta deszocializációt okoz, és az ilyet a legkisebb mértékben sem áll szándékomban védeni! Sőt, az alkoholizálás ezen formáját a kemény drogozás körébe sorolnám és hasonlóan szankcionálnám, de legalábbis a társadalmi megítélését is hasonlóan kezelném!

Előzmény: Törölt nick (30)