RnD Creative Commons License 2012.04.06 0 0 1657

HUN U17 - ESP U17 (2009)

 

 

 

...ez volt eddig az egyetlen meccsünk a spanyolokkal (ebben a korosztályban), majdnem három évvel ezelőtt a szerbiai EB-n. A mérkőzést egy bosnyák játékvezető-páros fújta, erről a játékvezetésről azóta is legendák keringenek, olyan rémes volt '...a nyitottan védekező, ököllel is ütő, hátulról lerángató spanyolok egyetlen árva kiállítást szedtek össze, büntetést még az sem ért a bosnyák bíróknál, amikor ziccerben hátulról felrúgták játékosunkat, az sem, amikor kiütötték Klivinyit...A spanyol lépett egyet a hatoson belül, gól; a magyar játékos elcsúszott egy vízfolton, úgy fújtak belemenést, hogy nem volt spanyol játékos 3 m-es közelben, akibe bele tudott volna menni...' írta 'Kézilabdaszerető' a handball.hu-n utána. Ennek ellenére az 50. percig lépést tartottunk velük így is (akkor volt 22-22); ekkor kaptunk egy kiállítást, majd az 56. percben egymás után három játékosunkat is kiküldték (először Zsigmond Vivit, utána Mikó Grétát majd Tóth Esztit ...) így aztán végül hét góllal kikaptunk, 24-31-re. A meccs legjobbjának nálunk a kapus, Hajgató Anna lett.

 

A válogatott összeállítása ezen a mérkőzésen egyébként ez volt:

 

Hajgató Anna - Takács Lili 2, Zsigmond Vivi 3, Klivinyi Kinga 4/1, Mikó Gréta 2, Tóth Eszti 5, Tóth Orsi 5
cserék: Kurucz Annamária (kapus) - Kovács Gréta, Zsigmond Fruzsi, Nagy Andrea 1, Krizsán Alexandra, Takács Fruzsina 1, Budai Nikolett 1.

 

Ebből a csapatból ma hárman lépnek pályára (Klivinyi, Tóth Eszti és Zsigmond Vivi). A spanyoloknál viszont 8 játékos is itt lesz a három évvel ezelőtti 14-ből: Esteban (kapus), Sempere (4), Gonzalez (9), Falcon (3), Segura (3), Garcia (1) és Lopez (0). Ők a szerbiai EB-n együtt 20 gólt lőttek nekünk a 31-ből, szóval most itt lehet a visszavágás ideje...