paranormális Creative Commons License 2012.04.05 0 0 534

Ime a szar-fos-húgy rendőrállamod a maga valójában...

 

Lecsapott a kommandó az unokára

 

Kazincbarcika - Tragikomédia! Kommandósok szabadítottak ki egy 64 éves nagymamát, mert azt hitték, hogy unokája túszul ejtette.

 

Ó. Leventét fegyveresek teperték a földre, a hidegben alsónadrágban a rendőrségre vitték, ott azonban percek alatt kiderült, szó sem volt túszejtésről. A rendőrök nem kértek bocsánatot a halálra ijesztett családtól, hanem megbüntették ötvenezer forintra Leventét.

 

– Elmentem Egerszalókra, az egyik rokonom hiába keresett. Amikor telefonon utolért, mondtam neki, hogy nincs semmi bajom, igaz, amikor hazaértem, nem szóltam neki – idézte fel a nagymama. A hozzátartozó azonban furcsának találta az egyébként fogfájással kínlódó  idős asszony hangját, így riasztotta a rendőröket. Attól tartottak, hogy a nagymamát túszul ejtette unokája, a kórosan gátlásos Levente. Ekkor egy rendőr is felhívta a nagymamát, aki neki is tudtára adta: jól van. De senki nem hitt az idős asszonynak.

 

A helyzet odáig fokozódott, hogy egy járőrautó, két csapatszállító jármű, két tűzoltóautó, valamint orvos érkezett a nagymama házához. Lezárták az egész utcát. Hangosbemondón szólongatták a bent lévőket: „Itt a rendőrség, az ajtót a házban lévők nyissák ki."

 

 Leventéről azt hitték, imádott nagymamája ellen fordult

 

Mi nem hallottunk semmit. Én bevettem a fájdalomcsillapítókat és lefeküdtem, az unokám pedig fülhallgatóval ült, és a barátnőjével levelezett a számítógépen - csuklott el az idős asszony hangja.

 

Közben a monumentális rendőri akció láttán összeszaladt az utca. A zsaruk pedig döntöttek: megrohamozzák a házat.

 

A tűzoltók lángvágóval tokostul kiszedték a bejárati ajtót. A páncélba öltözött fegyveres rendőrök felrohantak a lépcsőn, és szabályosan berúgták a fenti ajtót.

 

Erre riadtunk fel. A fekete ruhába öltözött fegyveresektől szinte megállt a szívem. Az unokám is kirohant a szobából - sírta el magát a nő.

 

„Mutassa a kezét, lépjen ki a hölgy mögül, feküdjön a földre, és mondja meg a nevét" - kiabálták a kommandósok.

 

- Földre tepertek, hátrabilincselték a kezem, gázspray-t nyomtak az arcomba - suttogta Levente, akit ötvenezer forintra büntettek, mert nem mutatkozott be.

 

A család ügyvédet fogadott.

 

Elhamarkodott, indokolatlan rendőri akció történt, amit tetéztek azzal, hogy megbüntették az ügyfelemet, ahelyett, hogy bocsánatot kértek volna tőle – mondta Lichy József ügyvéd. A rendőrség holnapra ígért tájékoztatást.

 

Cs. K.

 

(blikk.hu)

Előzmény: MrJones (530)