amanita_phalloides Creative Commons License 2012.04.04 0 0 533

Már egyszer írtam, hogy a kisrendőrrel nekem semmi bajom, őt paranccsal odavezényelték, nem tehet mást, mint amire parancsot kapott. Engem inkább azok zavarnak, akik a parancsot kiadják.

 

A rendőri vezetéssel kapcsolatban teljesen igazad van, de akkor sem értem, miért nincs a rendszerváltás óta egy olyan tökös rendőri vezetés, amelyik azt mondja, hogy a rendőri munka egy szakma, egy hivatás, a rendészeti munkának ezáltal megvannak a szakmai jellemzői, és aszerint fogjuk a rendészeti munkát elvégezni, a politikának ehhez kuss, mert mi az állam rendjét védjük, és nem a mindenkori kormány verőlegényei és/vagy pénzbehajtói vagyunk.

 

Azért a szabályok indokoltságával azért foglalkozhatna a rendőrség, urambocsá el is dönthetné, hogy egy szabály indokolt-e vagy sem, különösen, hogy azóta már többször láttam rendőrautókat ugyanazon az úton 80-90-el hajtani megkülönböztető jelzés nélkül. Mibe kerülne nekik szólni a a Közútkezelőnél, hogy héé fiúk, kint felejtettétek az 50-es táblákat, már vagy 2 éve. Ugyanilyen butaságnak és felesleges erőforrás lekötésnek tartom a lakott terület táblánál történő méréseket. Ha néha még eljutok Pestre, akkor állandóan reszketek az Üllőin például, amikor 70-el haladunk konvojban, hogy mikor büntetnek meg. Ha itt a nagy forgalomban tudomásul veszik, akkor a vidéki 4 számjegyű utakat is hagyják békén.

 

Délelőtt fél -tizenegykor és háromnegyed tizenegykor hívtam a h elyi kapitányságot, és senki nem vette fel a telefont.

 

Amúgy én egyáltalán nem vagyok hajlandó senkit sehol mószerolni, ide is csak véleményt és tapasztalatot írok.

 

 

Ez pedig továbbra is ugyanaz.

A rendőrség, jelenlegi formájában, szervezeti felépítésében, működési rendszerében és moraljában(sic!), nem felel meg a demokratikus  jogállam által támasztott követelményeknek.

 

Előzmény: MrJones (531)