MrJones Creative Commons License 2012.04.04 0 0 531

"Sok a rendőr ott ahol nem kéne...
(Engem például egy négyszámjegyű, gyér forgalmúúton, három rendőraautóval vadásztak le, mert az útjavító 50-es táblánál 80-al mentem.)"

Nna, erről beszéltem az előbb... (Pedig esküszöm, hogy akkor még nem is olvastalak. Lehet, hogy lottóznom kéne? :o) )
Kérlekszépen, akkor azok a rendőrök éppenséggel ott voltak, ahol kellett.
Indoklás: elkaptak egy szabálysértőt, vagy sem? Elkaptak. Akkor bizony jó helyen voltak. (Ha a Puskás Ferenc stadion futópályáján trafiztak volna, akkor meg nem.)
Hol itt a probléma? Ja, hogy TÉGED kaptak el. Értem. :)

"Nincs rendőr amikor kéne...
(Ma például ismételten be akartam jelenteni a helyi kapitányságon, hogy immáron harmamdszor lopták el az örökzöldjeimet a vállakozásom utacai részéről. Mégcsak a telefont se vették fel, pedig 2 számot is hívtam. A 107-et nem akartam az ügy csekély jelentőségére tekintettel)"

Nna, ez már érdekesebb kérdés (már persze, ha nem ügyeleti időben történt).
Jelezted-e a kapitányságon valamilyen formában a problémát?
(Azt már meg sem kérdezem, hogy annak utánajártál-e, hogy - ha nem akarsz a 107-en keresztül, akkor - milyen formában tehetsz bejelentést?)

"A polgár benyomása az, hogy a feleslges igazoltatáson és csapdahelyes méréseken kívül  mást nem csinálnak."
Mivel az átlag, "becsületes" (idézőjeles, mert az átlag bizony követ el kisebb stikliket, amelyeket ő ugyan egyáltalán nem, vagy éppenséggel bocsánatos bűnnek tart - kis gyorshajtásocska, biciklilámpa, mellény, biztonsági öv, mobil ugye...) polgár szinte csak ezeken a területeken találkozik rendőri intézkedéssel.
És ez úgy is van rendjén, hogy az állampolgár csak ilyenkor, ilyen módon találkozzon rendőrrel.
Az például egészen más lenne, ha az átlagpolgár általában vele szemben intézkedő rohamrendőrökkel, kommandósokkal, mesterlövészekkel találkozgatna.
Fene tudja, az nekem olyan izé... rendőrállamos lenne...

"Ez így nekem az átlagpolgárnak rendőrállam..."
Ez kérlek lóalkatrész, nem rendőrállam. A rendőrállam kérlek két dologról szól: az egyik a rendőri jelenlét nagysága, illetve a rendőrök által (büntetlenül) elkövetett törvénysértések nagysága.
De mondhatnám úgy is, hogy a rendőrség az igazságszolgáltatáson belül elfoglalt helyzetén túlterjeszkedve bitorolni kezdené az ügyészi, bírói, netán ítéletvégrehajtói feladatköröket, vagy azok egy részét.
Nnomost, a "nincs rendőr"-ből például pont a rendőrállam hiánya következik, nem a léte.

Még valami...
A prioritási listájuk kérdéskörében (milyen típusú vétségeket mekkora erővel üldözzenek) a rosseb tudja, hogy ki a döntéshozó, de hogy a legkevésbé a trafis, vagy a járőr az illetékes, az hótziher.
Szóval a kisrendőrt f*ckolni azzal, hogy hol kéne lennie, kábé annyi eredménnyel kecsegtet, mint a TESCO pénztárosát az árak miatt.
Nullával.

Előzmény: amanita_phalloides (521)