GGabor1 Creative Commons License 2012.04.04 0 0 3980

"egy sorozat sem veszélyes max 3 tagig, ezt köetően lehet baj, mert kamrafibrilláció lép fel."

Hát ez kissé hihetetlenül hangzik. Bár attól függ, milyen "extráról" beszélünk. Pl. ha olyanról, hogy minden második ütés kihagy és aztán nagy dobbanás jön, akkor szerintem sokan már rég belehaltak volna ebbe-fibriláltak volna, mert elvileg szokott olyan lenni, hogy akár percekig minden másidik kihagy-bedobban (mintha te is írtál volna ilyet vagy egy hete), és mégsincs semmi bajuk.

Bár igazából nálam lehet, hogy nem is extra-sorozat van, nem tudom, nehéz ezt így megfogalmazni, illetve én sem vagyok teljesen biztos benne, hogy mit érzek olyankor, mi lehet ez. Mintha csak egx konkrét extra lenne, egy kihagyás, és utána egyszerűen nehezen áll vissza a normális ritmusra a szívem, mint írtam már párszor, olyan, mintha vagy 10 másodpercig lassabban verne, lüktetne és ezt a torkomban érzem (néha van köhögtető érzés is közben). Olyan érzés konkrétan, mintha mindjárt leállna a szívem ugye. Na most azt is kérdeztem már, hogy volt-e valakinek 'konkrétan' ilyen, de nem kaptam rá választ. :D Illetve hogy nem tudja-e valaki, hogy pontosan mi ez. Lehet, hogy tényleg csak egy sima extra, ami egy rövid időre "megbolygatja" a szívritmust? Ez normális? Az extra az nem csak egy pillanatnyi "élmény", hogy egy pillanatra kihagy vagy éppen jön egy nagy dobbanás, aztán utána már minden oké, teljesen normálisan ver a szív? Például Holter78, nálad ez hogy szokott lenni? Csak egy-két pillanatig tart az aextra és túl is vagy rajta? (Azt hiszem ezt is kérdeztem már, de nem emlékszem rá, hogy erre konkrétan válaszoltál volna, de ha mégis, akkor elnézést. :))) )

 

"Tényleg el kell menni kardiológiai vizsgálatra, egésen addig míg nem sikerül végre legalább egyszer elkapni ekg-n, utána tudnak rá valamit mondani."

Igen, csak akkor engem például legalább egy hétig folyamatosan vizsgálniuk kellene, mert most sem volt már vagy egy hete ilyen "sorozatom" vagy "szívakadozásom". :D De talán "sima" extra sem.

 

A Mangnerotot köszi, jónak tűnik!