jakabbarna Creative Commons License 2012.03.31 0 0 6931

A tegnapi közmeghallgatásról írt tájékoztatóm elszállt, ma remélem sikeresebb leszek.
Részvevők száma:     6 fő képviselő, 1 fő polgármester, 1 fő jegyző összesen 8.
            14 fő nem kötelező hallgatóság, 2 fő hivatali dolgozó, 2 fő civil szervezeti vezető, 1 fő iskolai munkatárs, összesen 19 fő. Siralmas! Ennyi embert érdekel az ami ezen az estén elhangzott? Szerintem nem, csak előre megérezték, hogy semmiről nem maradnak le.
Érzékeltük, hogy az előző napi képviselő testületi ülésen - alpolgármester asszony elmondása szerint közönség nélkül zajlott - megbeszélték a képviselők és a polgármester, hogy ne mondjanak semmit mert számon fogják kérni rajtuk! Nem is lett egyetlen kérdés sem érdemben megválaszolva.
Folytatódott a maszatolás a tájékoztatás milyenségéről. A honlapra azért nem kerülnek fel érdemi adatok mert a polgármester nem szereti ha a falu tudja mi történik a hivatalban. Legutolsó testületi jegyzőköny lassan egy évvel ezelőtti ülésről készült. Nincs pénz jelentette ki a faluvezető!!! Kevés az ember a hivatalban, nem úgy mint más településeken.
Arról, hogy a jelenleg Vácduka vezette körjegyzőség az új hivatalok létrejöttekor milyen szerepet fog játszani még gondolatban sem foglalkozott vele a testület és a válaszban sem tett említést róla a polgármester.
Az erdő elkerítésével a tavaly kifogásolt közút lezárás teljessé vált, és ezt miért nem akadályozta meg a testület? Válasz nincs.
A tűzrakási-, az állatartás rendelet szabályainak megsértéséről, válasz vannak akik nem tartják be! Miért nem járnak el velük szemben? Válasz hallgatás.
A közmeghallgatásról készülő jegyzőkönyv teljeskörűségének hiányáról kérdezőnek azt a tájékoztatást adták, hogy nem lesz olyan jegyzőkönyv amelyik szószerint tartalmazza az elhangzottakat, mert nincsennek meg a technikai feltélek. Ide kapcsolódó eset az a testületi ülés ahol az alpolgármester elhagyta az ülést, amikor a technikai feltételek hiányát pótolandó az egyik részvevő az asztalra tette a hangrögzítő készülékét, hogy szó szerint rögzíthessék az elhagzottakat.
Óvoda felújítás, átépítés minden energiáját elveszi testületnek, mert újabb anyagokat kell benyújtani a pályázathoz, pedig ez az utolsó esély, hogy legyen háromcsoportos óvoda.
Bacsahegyi és Szivárvány utca kereszteződésénél található betonkockákról a tavalyi közmeghallgatáson már hangzott el kérdés. Miért nem vitette el még mindig az önkormányzat a közterületről, és mi sem használhatjuk fel a kereszteződés kijavítására szólt a most megismétel kérdés? Szüksége van rá az önkormányzatnak, de az elszállításról meggyőződés nélküli választ kaptunk.
11 fő közmunka végzésére lenne lehetőség a munkanélkülieknek. 5 fő jelentkezett 2 fő már vissza is lépett!
Lomtalanítás lesz-e? Erre kaptunk pontos választ, április 21-én.
Az iskola tető javítás szükségességéről szólva elhangzott egy kérdés, hogy a romos melléképület tetejét - annak ellenére, hogy a tetőfedő palát felajánlotta több lakos is - még mindig nem csinálták meg.
Gyógyszertár azért nincs, mert aki jogosult annak nem adta át a kért területet az önkormányzat.
A szokásos lezárás minden ilyen rendezvénynek nincs pénz, azt  nekünk kellene hozni, ha szeretnénk valamit kapni az önkormányzattól.
Személyre szólóan kifogásolta a polgármester, hogy egyesek nem átalják eldönteni, hogy hol legyenek állandó lakosok, mikor kössenek rá a csatornára, mert akkor több pénzt lehetne elkölteni a képviselő testületnek.

Alpolgármester asszony egyedüliként szólt a testület tagjai közül hozzá körítést adva az elhagzottaknak hangsúlyozva, a testület tagjai semmilyen díjat nem kapnak társadalmi munkában vesznek részt nehéz feladatuk ellátásában.