vincelléri Creative Commons License 2012.03.30 0 0 796

"A Parlamentben jelenleg folyik az új, hulladékról szóló törvény megalkotása. E szakmai munka célja az, hogy a vonatkozó EU-s irányelv egyik legfontosabb célkitűzését elősegítse: a hulladékképződés megelőzését, illetve csökkentését. Ezt a törekvést alapozza meg a hat évre szóló nemzeti megelőzési program, amelyet első alkalommal 2013. december 12-éig – járási szinten - kell majd kidolgozni.
A hulladék mennyisége úgy csökkenthető, hogy egyre kevesebb hulladékot viszünk a lerakóba és egyre többet a hasznosítókba, így ott könnyebben, gyorsabban és hatékonyabban tudják hasznosítani, és a hasznosított anyag pedig végső soron visszakerül a termék-anyag körforgásba...

A pályázaton való részvétel egyik előírása, hogy azon olyan önkormányzat, vagy önkormányzati társulás indulhat, mely lakosainak létszáma eléri a 100.000 főt...

HATÁROZATI JAVASLAT
1. Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése alapító tagként csatlakozik az Érd és Térsége Szilárd Hulladékkezelési Önkormányzati Társuláshoz, annak társulási megállapodását a határozat 1. számú melléklete szerinti tartalommal elfogadja, továbbá felhatalmazza a Polgármestert a társulási megállapodás aláírására, valamint a Társulás létrehozásához szükséges további intézkedések megtételére.

2. A Polgármester a részletes megvalósíthatósági tanulmány (RMT) elkészültét és megismerését követően, ismételten a Közgyűlés elé terjeszti a pályázatból és üzemeltetésből, valamint a fenntartásból adódó pénzügyi kötelezettségvállalásokat, és a Közgyűlés ennek ismeretében dönt a projektben való részvételről.

3. Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése megismerte és tudomásul vette az újonnan létrehozandó Érd és Térsége Szilárd Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás költségvetés-tervezetét, a határozat 2. számú mellékletét képező tartalommal.

A Közgyűlés felhatalmazza a Polgármestert a Társulási Tanácsban a költségvetési határozat ennek megfelelően történő megszavazására.

4. A Közgyűlés egyben felkéri a polgármestert, hogy a város 2012. évi költségvetésébe a Társulás működéséhez szükséges hozzájárulást 3 183 e Ft mértékben az általános tartalék terhére betervezze és a soron következő ülésre az ezt tartalmazó költségvetés-módosítási javaslatot terjessze elő.

Határidő: folyamatos
Felelős: T. Mészáros András polgármester"