MrJones Creative Commons License 2012.03.30 0 0 13602

""Ami kisugarzik belole az egy frusztracio azzal kapcsolatban, hogy "korulneztel" ez sehol a vilagban nem talaltal egy olyan rendszert amit te is elfogadhatonak tartottal. Rossz hirem van: sajnos nincs is. Sőt, sokaig nem is lesz. Miert?"

"Így van, és tudom."

Akkó' rosszul tudod (persze csak szerintem). :)
Várjál, megvilágítom (Csak be ne verjük a fejünket a nagy sötétbe'!).
Mekkora minimum egy ilyen izé... rendszer?
Milliárdos (mint Kína? És akkor a kisebb országoknak nem is rendszerük van)? Milliós (ésakkorakisebbek?)? Százezres(Blablabla)?...
... kétemberes? esetleg EGY ember (az ő környezetével, persze) is egy rendszer?
Naná, hogy igen!
Nno! Akkor itt már megállhatunk!
Szóval lehet egyetlen ember (és az ő környezete) is Rendszer.
Tegyük föl, hogy ez a Rendszer az illető, és a saját lakása (miért, miért... mert így könnyebb). Otthon ugye (nagyon kevéssé korlátozva -mert azért a rendszerek nem élesen határolódnak el egymástól) olyan Rendszert alakít ki magának az ember, amit akar.
Teszem azt, ha a budiban akar fürdőszobát csinálni, a spájzban kezet mosni, illetőleg a hűtőszekrényben tartani a használt zoknijait, továbbá éjjel kettőkor ebédelni, hajnalban reggeli után lefeküdni aludni, akkor az ÚGY LESZ.
Tehát leszögezhetjük, hogy nagyjából bármilyen rendszert akar az ember, azt minden további nélkül meg is valósíthatja (sőt, meg is valószítja) magának.
Nnomost, ezt a már létező rendszert - ha kimozdul otthonról -, ki is viszi a világba. Merthogy nem a zokni pontos helye a Rendszer, hanem az Ember maga a Rendszer (aki a körülötte lévő Rendszert majd megalkotja).
Aztán ha más embereknek is megfelel az a rendszer, akkor már ketten, hárman, öten, többen lesznek a Rendszer.
Falunyian, városnyian, országnyian-világnyian.

Off
A rendőr nem az, aki rendet teremt.
Még csak az sem, aki rendet áraszt magából.
Rendőr az, aki rendben van.
(Elnézést, ez nem ide tartozik, de most jöttem rá.)
On

Előzmény: Antisystem (13581)