Nincstöbbnick Creative Commons License 2012.03.28 0 0 2569

Lehet, hogy nem vonatkozik ra, ezert csak megjegyzem: sok ilyen magyar cegecske azert keres UK partnert, mert sok (tavol-keleti es amerikai) beszallito egyszeruen nem szallit Magyarorszagra. Igy altalaban az angol partner vegzi a beszerzest/vamot szerte a vilagbol, elkuldi az arut Magyarorszagra, ahol a magyar fel eladja azt. Hogy ez mennyire atlathato az angol partner szamara a magyar konyvelesi szokasokat ismerve, azt nem tudom, en mindenesetre haromszor meggondolnam, hogy uzleteljek-e ilyen formaban. UK reszrol valamivel tobb munka van benne, de gondolom csak 50-50 lenne a profitbol a resz. Persze lehet, hogy csak nehany darabokat kellene kuldozgetni, megfelelo papirok nelkul, de az meg komolytalan, nem uzleti befektetes, csak apropenz - itteni mertekkel, igaz otthon mar jo uzletnek szamitana... Szoval ha olyan 80-20 lenne a profitbol az arany es ezres nagysagrendrol beszelunk havonta, akkor talan megerne vele foglalkozni, kerdes hogy tudna-e ennyit ertekesiteni a webshop es belemenne-e a magyar fel. Ha nem, akkor meg a Mediamarkttal stb.-vel nem versenyeznek inkabb, mert kilora megvesznek :)

Minimum kb. 1500 eladott darab (incl. accessories) utan lenne valahol nullszaldos a dolog magyar reszrol, mig itteni reszrol mar a 4-5 ezres darabot kellene megcelozni egy decent salaryert. Maskulonben a mekiben is jobban megeri krumplit sutni es ott nem kell papirokkal bibelodni. Szoval nagy melo ez, en biztos nem vagnek bele eppen most, a hazai elektronikai cegek is csak toporognak egyhelyben. Lenne mas termek, amiben lenne fantazia, de a kutyuk pont nem azok :)

Ill. a garanciat is annak kell inteznie EU-ban, aki eladja a termeket, nem lehet csak ugy attolni a tavol-keleti eladora :) Ez csak kicsiben igaz, forgalmazokent mar masok a szabalyok. En meg nem fogok minimalis profitert (elektronikai cikkek arrese nagyon kicsi, 4-5% korul van atlagosan) ennyit gurcolni, mert ha csak 20-bol 1-et visszakuld valaki, mar visszakerulok 0-ra. Na de nem magyarazom tovabb miert nem vallalkoznek ilyenre :D

A gmail-es emailcim pedig eleg beszedes eleve.

Előzmény: apojani (2568)