1. A Sciennet-et magyarok alapították, nem külfüldről jött be, hanem offshore cégen keresztül tulajdonolták. Az alapító előtte a nemzetközi Lyoness (amelyik azóta is sikeresen és törvényesen működik) első ügyvezetője volt, ahonnan etikai okokból távolították el. A Sciennet összeomlása óta sem működik külföldön sem. Nem én találtam ki, HVGben megjelent infó.
2. Az ACN huszadik éve eredményesen működik, egyre növekvő sikerrel már 23 országban bejegyezve. ACN ma a legnagyobb telekom és energia direkt értékesítő cég a világon. Volt szerencsém személyesen találkozni az alapító tulajdonosokkal pár nappal ezelőtt. A cég nagyszerű és kivételes lehetőséget biztosít. Nem ismerek olyat, akit ne fizetett volna ki az ACN sőt, már rengeteg pénzt kifizetett a magyarországi piacnyitásnál a képviselőknek az eredményekért. Magam is elégedett vagyok azzal, amit eddig kaptam... :) Pedig nem vagyok a "csúcson" vagy a "tűz közelében", mivel nem az elsők között kezdtem egy éve, hanem csak négy hónapja. Kb annyit kaptam eddig, mint egy vidéki állami cég vezérigazgató-helyettese... Ez valakinek sok, valakinek kevés, mindenki maga döntheti el. A juttatások kifizetésének rendszere egyszerű, átlátható és szigorúan pontos. Én magam is több jogi és gazdasági szakembert ismerek (jogász, könyvvizsgáló stb.) akik csatlakozásuk előtt alaposan áttanulmányozták a rendszer szabályzatát, működését (saját maguk miatt is). Hibátlan és egységes. És több "kisembert" ismerek, akik a nagyszerű lehetőséggel tudtak élni és egyenesbe jöttek anyagilag.
Természetesen nem csodaszer ez a lehetőség és nem való mindenkinek. Mint ahogy más lehetőségek, pályák sem, hiszen nem lesz mindenki orvos, vagy buszsofőr ;) Az ACN "csak" egy kivételes lehetőség, amit bárki megnézhet és eldöntheti maga, hogy mit kezd az információval.
Azt gondolom nem szerencsés egy céget a tevékenysége illetve az alkalmazott üzleti forma alapján megítélni. Viszont az elért eredmények, sikerek és etikája alapján. Ismerhetünk olyan zöldségest, aki mindig minőségi árut kinál, soha nem pakol bele a közepébe silány árut, és mindig számíthatunk rá. De van olyan is, aki előbb-utóbb tönkre megy, mivel nem figyel oda az árujára és/vagy a vevőire. Mind a kettő zöldséges, de nagy a különbség...