PrivatElek Creative Commons License 2012.03.26 0 0 57

Köszönöm.

 

Ugye, a kiinduloási premissza annyi, hogy Kéthly Anna útálná a Fideszt?! (Ezt állítottad!)

 

Kethly ortodox ausztromarxista volt ,mint akkoriban az egesz szocdem part

ha meg nem sértlek: mikoriban? Kéthly ugyanis meglehetősen hosszú ideig volt országgyűlési képviselő, megszakítás nélkül. Folyamatosan ortodox izé volt? Ez az "ausztromarxista" ez hány éves korhatártól olvasható? :) Ilyesmiben nem vagyok otthon. Egyébként;hol jelentette ki Kéthly, hogy Ő ortodox ausztroizé?

 

Erosen antiklerikalis es elesen a Horthy rendszer ellen volt

Lehet, hogy antiklerikális volt, ebbe nem megyek bele. Én nem olvastam ilyet, de ez nyilván az én hibám, felületességem.

azért azt nagyon szeretem, hogy a "sej-de-rettenes-fasiszta" Horthy rendszerben, Kéthly (egy bevallottan ortodox ausztromarxista és antiklerikális), szóval a fasiszta Horthy rendszerben, egy munkás származású (szoc.dem.) nő, folyamatosan országgyűlési képviselő lehetett! Tudom, megválasztották, na de mégis! Abban a szörnyű Horthx diktatúrában?

 

Igy kizart hogy a politikai katolicizmust is kepviselo Fidesz-keresztenydemokrata politikai vonalat barmiben is tamogatna.

Érdekes! Ha jól emlékszem, akkor a II.világháború utáni FKGP sem az anti-kereszténydemokrata pártok egyike volt, és a 17%-ot elérő szocdemek mégis "együttműködtek" az 57%-ot elérő FKGP-vel! Ha akkor támogatta a kereszténydemokra FKGP-t, akkor ma miért ne tudna együttműködni a Fidesz-KDNP-vel?

 

 

Amugy a szocempart Kethly-Monus vonala akkoriban a mo-i polgari radikalisokkal mukodott egyutt ,vagyis eppen olyanokkal mint az itt emlitett Konrad es Kuncze,

Mikoriban?

Elfelejtettem a vita előtt tisztázni néhány ...ööö...  premisszát. Ha szerinted Konrád és Kuncze polgári radikálisok, akkor miért akart Kóka doktor "több liberalizmust"?  Az szdsz nem liberális párt volt? ha két említett "úriember" szerinted polgári radikális, akkor nagyon ehéz lesz vitatkoznunk! (szerintem két idióta, anarchista, [Kuncze pojáca is] ha meg nem sértlek)

 

 

mikozben elutasitotta a kommunistak altal hirdetett munkas-paraszt szovetseget,mert a parasztsagot a szocdemek retrograd, reakcios retegnek tartottak akik akadalyai lennenek egy modern polgari liberalis MO kialakitasanak,magyaran visszahuzo eronek ezert elsosorban a progresziv urbanus polgari erokkel valo egyuttmukodesben voltak erdekeltek,

Honnan sikerült idézni ezt a szép Cicerói körmondatot? Tényleg érdekelne...

Munkás-paraszt szövetség a kommunisták szerint??? Ember! Miről írsz? Kb olyan szövetség volt az mint amilyet a kecske köthet a késsel!

Mégis, mindezek ellenére a Kéthly féle szocdem párt, simán együttműködött az FKGP-vel, ami viszont köztudottan nem kifejezetten a gyári munkásság, illetve proletariátus pártja volt...

progresszív urbánus polgári erők? Itt kikre gondolsz?

Ja, Konrád meg Kuncze...  Hát, az most még Kéthlynek is nehéz lenne...

 

mikozben elutasitotak egyreszt a Horthy fele retrograd neobarokkot es parhuzamosan a bolsevizmust is.

(A Cicerói körmondat befejeződése)

Az tény, hogy Kéthly "útálta" a kommunistákat! Ebben tökéletes volt az ortodos ausztromarxista megérzése, mert a bolsik le is ültették...  Milyen volt az a Horthy féle retrograd neobarokk?  Csak nem valami Konrád idézetet elemeztetsz velem? :)

 

szvsz, nem volt meggyőző a  bizonyításod! Legkevésbé bizonyítottad, hogy Kéthly útálná a Fideszt, mert az FKGP-vel simán együttműködött!  Lehet, hogy még sem volt elég ortodox? :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Potyli (47)