ghepard Creative Commons License 2012.03.26 0 0 1150

Na már lassan 3 hónapja, hogy elkezdtem egy számomra nagy akciót. Hét év után valahogy megint rászedtem magam, hogy megpróbálom feltenni a fülhallgatókat és hallgatni zenét, ezt azt. 7 éve nagyon ráfizettem, mert mindent nagyon összerázott a fejemben és a dugulások olyan nagy nyomást idéztek elő, hogy nagy baj lett belőle röpke 10-12 nap alatt. Utána meg pár hétig zúgtak a füleim. Lejjebb van ezekről egypár hsz.

 

Pontosan az év elején kezdtem el. De most igyekeztem nagyon figyelni, mivel a gyakorlati nemhallásom miatt nagyon fel kell erősíteni a hangot. Mondtam, hogy az első gondoknál abbahagyom. Már 3 nap múlva rossz volt. Búgott az agyam, fájt a fejem, gyorsabban vert a szíven. Pedig 1-2 órát hallgattam csak naponta.  Egy hétig nem mertem feltenni, egy kicsit lecsillapodott a dolog. Már megnyugodtam, hogy most nem fogott ki rajtam. Sokat rezegtem, vibráltam és hangoskodtam magamnak. Közben eszembe jutott a gravitáció. Mondom magamban, mi lesz akkor, ha váltakoztatni fogom a fej és testtartásomat? Mert csak TV nézés közben használom és hallgatom..... Azóta ezt becsületesen be is tartom. A télen órákat hallgattam (szombat, vasárnap 4-5 órát is) majd mindennap és a fülzúgásnak, fejfájásnak, füldugulásnak, rossz érzéseknek, szédülésnek - legalábbis eddig semmi nyoma. Pedig ez már régen többszörösen kinyírt volna. Tehát most a gravitációval elértem azt, amit nélküle eddigi életem folyamán nem tudtam sose. Mert mindig problémám volt abból, hogy hallókával, vagy fülhallgatókkal hallgattam ezt azt. 2009-ben csak egyetlen számot hallgattam minden munkanap és 3-4 hónap után zúgni kezdtek a füleim, abba is hagytam. Ez csak 3x20=60 munkanap. Szorozva mondjuk 3 perccel (kb egy dal hossza) ez csak 3 óra. Most ha csak egyetlen órát számítok egy napra - akkor is ez már számomra elképesztő mennyiség -  kb 90 óra. De inkább úgy kb 150-170 is megvan.

 

Nem tudom mit hoz a jövő, de most jó érzéssel tölt el, hogy hallgathatok magamnak annyit, amennyi jólesik. Eddig minden rendben. Persze egy kicsit nem kényelmes betartani, hogy váltakoztassam  a fejem és testem tartását (bizonyos helyzetben nem is láthatom a TV-t...:)) - de nekem megéri...... Így talán nem lehetséges a lerakódás egy helyre, egy irányban - mivel a gravitáció miatt (mert megváltoztatom a test helyzetét) az anyagok másfelé is fognak mozogni.......  Nem tudom, hogy pontosan így is van - de nekem ez jön ki.........