Bonia Creative Commons License 2012.03.24 0 0 13468

Azért van megvezetve szegény agymosott polgár, mert évtizedek óta úgy tudja, neki engedelmeskednie kell a szülészorvos döntéseinek, mert az jobban tudja, hogy mikor induljon be  a szülés, meddig tartson, mikor kell oxitocint kapni, burokrepeszteni, kézzel tágitani és az anyukának kötelező legalább 3 napig bennt lenni stb. Nekem nincs bajom a szülészekkel, de visszagondolva egy csomó mindent másképp csinálnék.

 

Először is max akkor mennék be a kórházba, amikor már eltűnt a méhszáj és mindjárt tolni kell :-)  Másrészt keresnék egy olyan kórházat, ahol csak a szülésznő van ott és egyszemélyes a szülőszoba, mert az elég zavaró, ha ketten üvöltenek miközben megszülnek a paraván túloldalán. A második gyerekemet külföldön szültem, ott a távolság miatt ( 100 km volt a kórház ) otthonszülés szóba se jött, de tökéletesen müködött minden szülésznővel, gátmetszés nélkül, másnapi hazamenetellel. Otthonos volt, meghitt.

 

Ja és 50-100 ezret fizetni az orvosnak azért, hogy méltóztatik a munkáját rendesen végezni , komplikáció esetén beavatkozni, az vérlázító.

 

Semmi bajom azzal, ha valaki privát rendelésre jár terhesgondozásra, mert úgy neki kényelmesebb és extra szolgáltatásokat vár. Na de szülésért fizetni holott minden hónapban vonják a járulékot ??? Ott mi az extra szolgáltatás ami ennyi pénzbe fáj ? Tudtommal nem nagyon van nálunk olyan szülészet ahol sok extra lenne. Egy bordásfal meg egy labda nem extra. Hogy az orvos rendesen végzi a munkáját, az sem extra.