hgyi Creative Commons License 2012.03.23 0 0 13371

no, megvan. spock ezt írta:

"Pedig ez olyan formaban nem fog menni, ahogy ezt te szeretned latni. Igen, Kiss 33 Jolan terhes nonek joga van (es legyen, ezt tamogatom) ott szulni ahol akar. Ugyanakkor Nagy 33 Jolan ne legyen joga akár orvoskent, akár bábaként azt igerni Kiss 33 Jolannak, hogy a szules korhazon kivul pontosan olyan biztonsagos mint a korhazban. Szinten ne legyen joga aktivan segedkezni otthonszulesben elore megtervezett modon.

 

Persze mindez akkor, ha egy demokratikus jogallamban ez torvenyileg igy van lefektetve. Ha az emberek, a tobbseg ugy akarja, hogy az ujszulott harmasikrekkel a cirkuszban lehessen zsonglorkodni/dobalozni, vagy ujszulottekkel gyenge savat itatni, es csak a nagyon erosek eljek tul a szulest, vagy akarmilyen hasonlo abszurditast.....well....sok abszurditas volt ervenyben az emberiseg tortenelme folyaman."

 

szerintem fontos az előtte lévő mondat is - erre írtam a kis herceg párhuzamot.

nem is értem, miért ne lehetne ez a véleménye - annak fényében, hogy az otthonszüléspártiaknak meg az, hogy a kórház maga a pokol, s benne az orvosok pedig mumusok, ördögök és egyéb veszedelmes állatfajták.

 

a természet része a halál is. persze a mai kor "széplelkűsége" ezt nemigazán fogadja el. és mindjárt fordul a kocka, a kórház már nem pokol, hanem egy szükséges rossz, az orvosoknak pedig azonnal kötelességük lesz életet menteni - s ha nem, akkor na ugye mi megmondtuk, hogy nem vagytok jobbak...

 

"ne legyen joga akár orvoskent, akár bábaként azt igerni Kiss 33 Jolannak, hogy a szules korhazon kivul pontosan olyan biztonsagos mint a korhazban." - vagy legyen joga, és ha baj van, mit mond és hogyan számol el azzal, hogy biztonságosabbnak mondta? ("ja, bocs, azt hittem tisztában vele kedves kismama, hogy életveszélyes malőrök előfordulnak és ebben az esetben - és csak ebben - a kórház talán biztonságosabb.")

Előzmény: Dogfüggő (13323)