tºm Creative Commons License 2012.03.22 0 0 4073

Sziasztok,

 

Takarítás:

Nem is a gyakoriság zavar legfőképp inkább a bűz, amit már párszor volt szerencsém érezni egy egy takarítás után lépcsőházba. Nem tudom mivel takarítanak, de mintha csak hipós vízzel mosnának fel, és az árasztaná magából a bűzt,  vagy ez még diszharmonizál is a lakók által az ajtók elő kirakott szemeteszsákokkal (ez meg teljesen no comment).. Ez a szag télen nehezen is szellőzik ki.. nem tudom.. Feleségem is panaszkodott a közelmúltban, hogy látta a takarítót, szinte fekete vízzel dolgozni, persze megértem, hogy nincs emeletenként víz vételi lehetőség. Egyik lakótársammal is beszélgettünk erről, ő azt mondja, hogy látta ahogy ránéz a takarító a folyosóra feléjük, és néha nem is indul el rajta. Persze ezek csak kiragadott esetek, lehet hogy csak rosszkor voltam rossz helyen, és rossz mintáról alkottam véleményt. 

Garázstakarítás ügyben, idén talán most volt az első, ha jól számolom. Ha nem takaríttatjuk, mert úgyis mocskos lesz, mert valóban nincs sok értelme, akkor meg a 3000Ft ot sokallom. Nem látom mire megy el. Pontosabban, látom hogy rendszeresen szerelik a kapunyitót és annak elektronikáját, de ezt is kicsit sokallom, hogy ilyen sűrűn megy tönkre. Most jó pár hónapig takarítás se volt ugye. 3000ft ellenértéke ez havonta? Ugyan ezt tudom a tárolóval is elmondani 1000 Ft ért.  A folyosó ott sem és a lift előtt sem az általában tiszta kategória. Az izzócserés problémát már írtam. Szóval évente (3000+1000)*12=48,000 Ft -ban van a tároló(1db) és a garázs(1db)  egy év alatt.  Nem érzem a szolgáltatás mennyiségét és minőségét és annak árát arányban.  Vagy csak rosszul van címkézve a pénz? (Értem ezalatt : ami a garázsra fizetünk valóban a garázsra megy el? Mert az volna a korrekt! )



Pocok-e:

Nekem tetszik! Annyival egészíteném ki és szerintem az lenne a legjobb, ha a pénzeket egy közös kalapba gyűjtenétek, és ezt a pénzt valóban a játszótérre fordítanátok: üzemeltetésre, felújításra, bővítésre.  (Az volna itt is a korrekt!) . Egy apró bibit látok: amire ez átmegy a képviseleteken, és megszavazza mind a 3 közösgyűlés ... el fog tartani egy darabig.. Addig mi meg járkálhatunk Budaörse, meg ideoda.  De szerintem ez lenne a legjobb megoldás!