Dogfüggő Creative Commons License 2012.03.22 0 0 13305

Tudtommal Magyarorszagon sincs olyan torveny ami kotelezove teszi a korhazban szulest a paciens szamara. Ha megis van, nyugodtan javits ki.

 

Jaj... Már mindketten sokszor megállapítottuk, hogy nincs ilyen törvény. Csak hát te felvetetted, hogy lehetne. ("Azt nem mondtam, hogy ez okay, csak azt, hogy így van".) Ezért próbálom megtudni tőled, hogy hogy képzeled a dolog megvalósítását. Erre meg te immár rendszeresen azt válaszolod, hogy nincs ilyen törvény...

 

Na de megis mit gondolsz, kinek a velemenye alapjan hoztak letre az idevonatkozo torvenyeket? Talan a fűszeresek velemenye alapjan?

 

Amiről az előzmények alapján szó van, az, ugye, a nő szülési helyszínének korlátozása.

Nincs idevonatkozó törvény.... Mint azt sokszor megállapítottuk mindketten...

 

 

Nagy 33 Jolan ne legyen joga akár orvoskent, akár bábaként azt igerni Kiss 33 Jolannak, hogy a szules korhazon kivul pontosan olyan biztonsagos mint a korhazban.

 

Miért ne legyen joga?  Mert Mr. Spock szerint ez nem így van?

 

(Tudod, a témában én vagyok az, akinek van lobogtatni való statisztikája, te meg az, akinek nincs...)

 

Szinten ne legyen joga aktivan segedkezni otthonszulesben elore megtervezett modon.

 

Tehát szerinted aki - általad is elismert jogaival élve - otthon szül, annak a gyereke, ha netán valami miatt ellátásra szorulna, adott esetben nyugodtan haljon csak meg?

 

 

Már miért zavarna engem, hogy elkülöníted az anya jogait a szaksegítség jogaitól?

Az zavar, hogy az egész koncepció - hogy otthon szüléshez van joga a nőnek, de szakképzett segítséghez nincs - egyrészt embertelen, másrészt jogilag amúgy is megvalósíthatatlan.

 

 

Előzmény: Mr Spock (13291)