Dogfüggő Creative Commons License 2012.03.22 0 0 13302

Hogy ki töltötte fel, az mindegy, nem?

Nyilván a feltöltők Geréb-pártiak, de a videót nem ők forgatták. A pártatlanságot inkább a perben meghallgatott szakértőktől lehetett volna elvárni, de ők meg nyíltan a "commitgerebnow"-párthoz tartoznak.

Azon a felvételen az orvos olyasmit mond, hogy a gyerek válla mögé feszült a köldökzsinór, ezért adott az anyának intravénásan oxytocint, hogy "egy fájással jöjjön ki az egész", azaz - gondolom - hogy egy nyomással kint legyen a baba. Ez szerintem nem arról szól, hogy bekötöttek neki egy infúziót a kitolási szak végén. Mint ahogy nem is látszik erre utaló jel.

 

Megkérdeztem az ügyben egy szülész ismerősömet (egy jónevű budapesti kórházban praktizál), a következőt mondta: az IV oxytocin bolusban elvben csak a medencevégű fekvéses szülésnél adható a kitolási szakban, a gyakorlatban azonban az elakadó szüléseknél van, aki alkalmazza.

 

Ezeket röptében a neten találtam:

 

"...amúgy jó hírűnek számító budai kórházban. Minimális sérüléssel - a kitolási szakaszban adott oxytocin injekció miatt -, gátvédelemben szültem.."

 


"...bevett szokás, hogy a kitolási szakasz vége felé oxytocin injekciót adnak annak érdekében, hogy a méhlepény is minél hamarabb megszülessen! Nem tudom, a Kútvölgyiben ez szokás-e, erre elfelejtettem rákérdezni, amikor szülőszobalátogatáson voltunk..."

 

"..Nem éreztem nyomásingert a kitolási szakaszban és el is ájultam, ezért oxitocin injekcióval lett meg a babám.."

 

(Nem valószínű, hogy keverik a kismamák az injekciót és az infúziót, van szó a történetekben infúzióról is.)

 

Persze tudom, ezek nem megdönthetetlen bizonyítékok, de az összes így együtt, plusz a per egyéb részleteinek ismerete számomra nagyon is valószínűvé teszik, hogy Mo-on ez a bűn is csak akkor bűn, ha Geréb követi el.

 

Erre persze lehet azt mondani, hogy az nem mentesít senkit, ha más is hibázik. Igaz.

Csak hát ha az osztályban egész évben harminc gyerek dobálózik, randalírozik, nem tanul, betöri az ablakot, be se jár, mittudomén, és mégse kap intőt meg egyest soha senki, csak egyedül Pistike, ő viszont már a huszadikat, akkor ez ellen az igazságérzet lázad.

 

Előzmény: Antisystem (13289)