Mr Spock Creative Commons License 2012.03.22 0 0 13291

Olyan törvény épeszű társadalomban nincs, amely olyasminek jelöl ki kötelező helyszínt, ami az akaratunktól függetlenül történik.

 

Igy igaz. Tudtommal Magyarorszagon sincs olyan torveny ami kotelezove teszi a korhazban szulest a paciens szamara. Ha megis van, nyugodtan javits ki.

 

ez egy jogi kerdes, nem orvosi.

 

Ugye-ugye? Ezt mondtam én is, ezért nem jelent többet a nőgyógyászi vélemény, mint a fűszeresi.

 

Na de megis mit gondolsz, kinek a velemenye alapjan hoztak letre az idevonatkozo torvenyeket? Talan a fűszeresek velemenye alapjan?

 

Erre mondtad te, hogy "azt nem mondtam, hogy okay, csak azt, hogy így van". Ezért beszélünk most arról, hogy szerinted akkor ez nem oké-e, és mégis hogyan lehetne másképp.

 

Te már regen tudod, hogy mi a velemenyem, de mivel maskeppen prezentaltam mint az atlag otthonszulest ellenzo, még mindig megprobalsz "kifacsarni" egy egyetertes-fajta/jellegu velemenyt.

 

Pedig ez olyan formaban nem fog menni, ahogy ezt te szeretned latni. Igen, Kiss 33 Jolan terhes nonek joga van (es legyen, ezt tamogatom) ott szulni ahol akar. Ugyanakkor Nagy 33 Jolan ne legyen joga akár orvoskent, akár bábaként azt igerni Kiss 33 Jolannak, hogy a szules korhazon kivul pontosan olyan biztonsagos mint a korhazban. Szinten ne legyen joga aktivan segedkezni otthonszulesben elore megtervezett modon.

 

Persze mindez akkor, ha egy demokratikus jogallamban ez torvenyileg igy van lefektetve. Ha az emberek, a tobbseg ugy akarja, hogy az ujszulott harmasikrekkel a cirkuszban lehessen zsonglorkodni/dobalozni, vagy ujszulottekkel gyenge savat itatni, es csak a nagyon erosek eljek tul a szulest, vagy akarmilyen hasonlo abszurditast.....well....sok abszurditas volt ervenyben az emberiseg tortenelme folyaman.

 

Teged az zavar meg az en velemenyemmel kapcsolatban, hogy.....

1. Elkulonitem a szuloanya jogait a medicina-asszisztalo jogaitol. A legtobb amator egy csomagkent kezeli a kettot, es ez ad okot alapveto felreertesekre es soha veget nem ero vitakra.

 

2. Nyiltan elismerem a korhazi problemakat, dacara annak, hogy nem allok az otthonszules melle. Mint már irtam, a korhazi problemakat kell kijavitani. Én még azt is tudom, hogy hogyan lehetne ezt, de az egy teljesen kulonallo, nagyon nagy lelegzetu tema.