Mr Spock Creative Commons License 2012.03.21 0 0 13274

Nem azért büntetnek meg, mert az asztal mellé vizelsz, hanem azért, mert mindezt közterületen teszed.

Otthon büntetlenül kipróbálhatod, legalábbis törvényi következménye nem lesz.  : )

 

Probald a koncepciot eszrevenni. Ami az, hogy vannak torvenyek amik azt szabalyozzak hogy emberek mit hol csinalhatnak es hol nem.

 

Azt gondoltam, hogy ezt a tényt -hogy nem a szülő nő van korlátozva abban, hogy hol szül-  te is elfogadod, mire te: "azt nem mondtam, hogy okay, csak azt, hogy ez így van". Ezért kérdeztem meg, hogy talán akkor szerinted mégsem oké? És ha nem, akkor hogy lehetne másként, mert hát fura lenne kötelező helyszínt kijelölni...

 

Igy igaz, de ez egy jogi kerdes, nem orvosi.

 

Erre különös válasz, hogy "nem a szülő nő van korlátozva".

 

Na de hát ez igy van. Tudtommal nincs olyan torveny ami megtiltana egy nonek, hogy kimenjen a kukoricafoldre, leguggoljon es ott szulje meg a gyerekét. Vagy akarhol.

 

Azt pedig, hogy a szülő nő és mindazok, akik még jelen voltak, szándékosan tartózkodtak-e épp akkor az adott helyszínen, csak az ő elmondásukból tudhatjuk meg. Ezért aztán épelméjű törvényhozó nem tehet büntethetővé olyasmit, hogy bárki  jelen van egy szülésnél. Nem csak azért, mert eleve hülyeség, hanem azért sem, mert csak azt lehetne ez alapján megbüntetni, aki szándékosan saját maga ellen vall.

 

Itt már tekergeted a kerdest. Igen, el lehet filozni ezen egy darabig, na dehat a torvenyek nem igy mukodnek, mas kerdesben sem. Probalj tiz gyilkossag helyszinen lenni ugy, hogy senki mas nincs ott, de ellened sincs semmi tobb a puszta jelenleteden es az ujjlenyomataidon kivul :).

 

Az ellenben minden egészségügyi dolgozónak kötelessége, hogy szükséghelyzetben segítsen - tehát ha ott van a szülés helyszínén, akkor akkor lenne büntethető, ha elmulasztaná a segítségnyújtást.

 

Ez megoldhato egyket esetben, de rendszert csinalni ebbol lehetetlen.

 

Azt ugye észrevetted, hogy a fenti mondatoddal az átlagos kórházi szülést keményen kritizálod?

 

Nem vagyok sem hulye, sem vak, de foleg nem vagyok elfogult. Pontosan tudom, hogy a korhazaknak vannak problemai, az orvosi ellatasnak ugy altalaban vannak problemai, beleertve a szulest is. Csakhogy a megoldas nem az, hogy a tarsadalom visszamenjen egy tobbevezredes metodushoz ami tudvalevoleg nem volt elegseges. A megoldas az, hogy a korhazi ellatast kell feljavitani. Gondolom te is egyetertenel ha nem szulesrol lenne szo, hanem mondjuk tudogyulladasrol (vagy akarmirol). Azt is sokan kifekudtek otthon, meggyogyultak, de sokan bele is haltak.