Dogfüggő Creative Commons License 2012.03.18 0 0 13250

Tehát a te nézeted szerint az oké, hogy a nő szülhet otthon, csak az a kérdés, hogy joga van-e a szakképzett segítőnek, hogy mellette legyen, és segítsen?

(Ez kb. az eddigi Mo-i helyzet volt.)

 

Ha feltesszük, hogy ehhez nincs joga, akkor vagy olyan jogszabályt kell alkotni, hogy egészségügyben dolgozó szakember állapotos nővel egy légtérben a kórház területén

kívül nem tartózkodhat, vagy az olyan jogszabályokhoz, hogy pl. Magyarország területén mindenkinek joga van a " sürgősségi ellátáshoz... és az egészségügyi állapot által indokolt, megfelelő... és megkülönböztetés nélküli ellátáshoz ", hozzá kell illeszteni egy kiegészítést: "kivéve, ha az ellátásra szoruló személy a kórház területétől különböző helyen szülő/szült nő, ill. olyan újszülött, aki a kórház területén kívül született."

 

Hát akkor egyelőre úgy tűnik, marad az a tényállás, hogy olyan - még általad is elfogadott- prospektív statisztika létezik, amelyik azt bizonyítja, hogy a tervezett otthonszülés nem kevésbé biztonságos, mint a kórházi szülés; olyan viszont nem létezik, amelyik azt bizonyítaná, hogy a kórházi szülés biztonságosabb.

Ha komolyan vesszük azokat az állításaidat, hogy te "nagyon is hiszel a statisztikának", és "szeretnél tudományos alapokon maradni", elég meglepő, ha minderre az a válaszod, hogy "ÉN tudom amit tudok es kesz".

 

De megint mondom (mert én viszont ismételgetek, ha a szükség úgy hozza : )  ) : bárkinek joga van bármiről bármit gondolnia, csak az a necces, ha a saját magánvéleményét másokra akarja erőltetni.

Előzmény: Mr Spock (13247)