Mr Spock Creative Commons License 2012.03.16 0 0 13235

Kíváncsian várom.

 

Ne vard. Már emlitettem, hogy ezt a temat csontig leragttam mas forumokban, eveket toltottem el mint bába-tanar es felugyelo. En ide csak "beugrottam" csevegni errrol-arrol-amarrol. Gondolom eszrevetted hogy Gereb doktort meg sem emlitettem. Az sem igazan erdekel hogy meggyozzek X,Y,Z-t hogy szerintem az otthonszules a mai vilagban es technologia mellett olyan, mintha lovasszekerrel probalnal az M7-en lemenni Balatonra. Igen, Ferrarik is karambolozhatnak es emberek meghalhatnak, de a ket tema nem osszehasonlithato. En annak idejen kutattam statisztikakat, adatokat, szamokat, mindent. Ne is haragudj, semmi szemelyes, de csak azert hogy veled egyet vitatkozzak, nem fogok visszamenni kutatni :). Nyugdij elott kozvetlenul nekem az a velemenyem, hogy ha valaki van eleg buta ahhoz hogy ragaszkodjon otthonszuleshez, legyen joga hozza. A "vicces" az egeszben az, hogy mindennek semmi koze ahhoz, hogy egy orvos, mint mondjuk Gereb mit csinalhat, hiszen az egeszen mas forumokon van eldontve. Ugyhogy ratok hagyom ezt a vitat, en meg csak maradok az altalanos kerdesekben amik erdekelnek. Azt gondolom mar nyilvanvalo hogy nem hiszek abban hogy az otthonszuleseknek nagy szamban elonyuk lenne.

Azon az egyszeru alapon, hogy a korhazban minden van ami otthon is van, es ez forditva nem igaz. Az, hogy mindazt ki, hogyan hasznalja, az egy egeszen mas kerdes.

 

A mindennapi életben ez naponta megtörténik egyébként, pl. senki sem vonja kétségbe a szülőnek azt a jogát, hogy faluról a bizonyítottan egészségtelenebb belvárosba költözzön a gyerekével, vagy hogy hamburgert vegyen neki avokádósaláta helyett.

A szülői lét felelősséggel jár, ennek a lényege az, hogy a kiskorú gyerekünk dolgairól döntünk.

 

Igen, csakhogy ez egyre ritkabban van IGY elfogadva a tarsadalom altal. Nem tudom hogy Magyarorszagon ez hogy van, de USA-ban letartoztathat a rendorseg egy anyai pofonert nyilvanos helyen. Otthon is, ha a szomszedod jelenti a hatosagoknak. Csuda mik vannak manapsag. Tanitoknak, tanaroknak egyre kevesebb joguk van fegyelmezni az osztalyt.

Remelem erted, hogy minddezt miert hoztam fel.

 

hogy a stresszhormonok mennyisége némileg megnő,akkor az adást a szervezet úgy veszi, hogy "várjunk még a szüléssel, amíg nagyobb lesz a biztonság". Ha a stresszhatás nagyon erős, vagy egyenesen trauma történik, akkor az adás az: "menekülés mindenáron, szabaduljunk meg gyorsan a tehertől,

 

Ne haragudj, de ez teljesen tudomanytalan, ugyhogy nem is kommentalom,

Előzmény: Dogfüggő (13232)