gazo22 Creative Commons License 2012.03.13 0 0 294

Kedves Levelezőtársaim!

 

Úgy érzem, némi magyarázattal tartozom, hogy miért keresem a szociális otthon - ma a Református Egyesített Szociális Intézmény része - régi fényképét. Felújítását tervezik, mégpedig az átépítéskor lecsupaszított épületet régi díszeivel állítanák helyre.

 

Nagyon sokat emel egy ilyen helyreállítás a városképen. Hasonlítsák csak össze a zeneiskola régi, Táncsics u. 8. szám alatti épületét - szerencsétlen átépítése Bajára kerülésem előtt történ -, a mai zeneiskola Dózsa György u. 18. alatti, műemléki szempontból példamutató helyreállításával. Némi részem volt benne.) Major Máté bajai származású építészet-történész szerint Baja legszebb műemléke.

 

Sok mindent meg lehetett volna óvni, ha a Bajai Honpolgárt - melyet alapító szerkesztőként városvédő folyóiratnak szántam -, nemtelen puccsal nem ragadják ki a kezemből. (Közreműködésemre azóta sem tartottak igényt.) Szerencsére vannak városukat szerető emberek, aki szót emelnek a jó ügyért, a városkép hangulatának megőrzéséért. Ezért lenne szükségünk a szociális otthon régi fényképére.

 

Tisztelettel:

Gál Zoltán

Előzmény: gazo22 (293)