Mr Spock Creative Commons License 2012.03.12 0 0 13197

... ahhoz, tehát, hogy jó statisztikai összevetést lehessen tenni, olyan sokaságot kellene összeállítani az elemzéshez, amiben kb 50% a kórházon belül és az azon kívül szülők aránya, tehát ha mondjuk kiválasztasz találomra 10 000 kórházban és 10 000 kórházon kívül szülő nőt egy adott társadalmi környezetben (fejlettségi szint) és ezt a panelt veted össze, abból születhetne reális kép.

 

Elmeletileg igazad van. Gyakorlatilag még igy is problemas az osszzehasonlitas, hiszen a korhazon kivuli eseteknek nincs jelentesi kenyszeruk. Nem tudom mennyire ismeritek az orszagon kivuli viszonyokat, de USA-ban egyre gyakoribbak azok a perek, ahol a szulok azert perelik a szuleszt, mert a csemetejuk harmadik altalanosban megbukott vagy nem kap eleg jo jegyet. Es mindezt a szuleszen hibaztatjak azzal, hogy a szulesnel volt valamilyen agykarosodas. Lehetseges ez? Megintcsak, elmeletileg igen, gyakorlatilag borzaszto valoszinutlen. Mit akarok ezzel mondani? Semmi mast, mint hogy egy szules sikere nem szuksegszeruen nyilvanul meg a szulestol szamitott egy hét,honapon belul. Szinten tobb mas hosszutavu kovetkezmeny lehetseges (vagy nem. Mind vitathato) mint peldaul a szuloanya gatmetszesre fogott (vagy nem) szexualis problemai (ez a vád mindket iranyban letezik).

 

Olyan statisztika nem fog letrejonni ami mondjuk az elet elso 18 evet magaba foglalja ugy a gyerekre mint az anyara nezve. Arrol nem is beszelve, hogy mennyi szubjektiv tenyezo van ebben a pakliban. En ezert egyszerusitettem le a nezetem odaig, hogy a "korhazban minden van ami otthon (kiveve azt hogy a mama melyiket kedveli jobban), ami forditva nem all fenn." Abban a pillanatban, amikor ezt elkezded tovabb analizalni, el lehet menni az erdobe a dolgok, esemenyek, kimenetelek vegtelensegeig.

Előzmény: Antisystem (13192)