A túlszabályozást nem tartom célszerűnek. kb. 12 éve vagyok itt, sokmindent láttam már, a tapasztalatom az, hogy a közösség előbb utóbb lerendezi/megoldja a vitás kérdéseket saját erőből. Én úgy érzem ritka az olyan eset, amikor a moderáció segítségére volna szükség. Amúgy szvsz nem is buzogják túl a dolgukat, pont annyit tesznek amennyi szükséges. Ne felejtsük el, hogy ez első sorban egy fórum, ahol emberek beszélgetnek, eszmét, tapasztalatokat cserélnek, néha vitáznak és veszekszenek. Ez szerintem teljesen normális. Ezen gondolat mentén én nem tartom ördögtől valónak azt sem, ha adok-veszek topikban technikai beszélgetés is folyik, ne adj' isten egyéb téma is bekeveredik. Egy piacra vagy boltba is vásárolni mennek a népek, de beszélgetnek a termékről, megosztják a tapasztalatokat és néha azt is elmondják mi volt az ebéd vasárnap.
Persze lehet, hogy az adok-veszek topikok némileg specifikusak és tényleg kizárólag a bizniszre kéne koncentrálni, nem tudom. Lehet, hogy többeket bosszantott, sőt idegesített pl. a bbm75-el folytatott csörtém, amit szándékosan lihegtem túl, de úgy érzem szükséges volt. Lehet, hogy hasonló jellegű vitáknak nem volna ott helye, de ezek normális emberi dolgok, ettől fórum. Egy piacon is van hogy oldalba bökik az embert a standnál: "ne ott vegye, nézze csak, két sorral arrébb a Pista bácsinál szebb és olcsóbb".