Mr Spock Creative Commons License 2012.03.10 0 0 13186

messze az a kisebbik kockázat a peritonitiszhez képest, ha egy-egy műtét utólag appendectomia helyett exploratív laparatomia minősítést kap...

 

Igen, a puszta logika ezt sugallana, na de mit csinalsz akkor amikor SOK van ilyenbol?

Mert USA-ban, prakszisom alatt bizony nagyon sok ilyen volt. Ne felejtsd el, hogy sok olyan MÁS, de sokkal egyszerubb korkep letezik szinte azonos szimptomakkal. A nem-orvos koznep annyit megtanult, hogy ha a McBurney ponton faj es emelkedett a feherversejt szam, es ha csokken az etvagy akkor az vakbelgyulladas. Igen, ez a tipikus es klasszikus megnyivanulas, na de sok minden mas is megnyivanulhat igy, es maga a vakbelgyulladas is megnyivanulhat mashogy. Soha nem fogom elfelejteni azt az esetet, ahol ezek a klasszikus szimptomak voltak jelen, kinyitottuk a pacienst azzal hogy vakbelgyulladas, de.......well.....talald ki hogy mit talaltunk :). Csak poenbol, aztan megmondom. Gondolj valami teljesen rendhagyora.

 

Na aztan van ám egy masik problema is. A drog problema. USA-ban egy egyre novekvo reteg aki nem tud hozzajutni igazi drogokhoz, azok narkos fajdalomcsillapitok utan vadasznak.

A egyik kedvenc megjenesu formajuk a hasi fajdalomra valo panaszkodas. Sokan gyakorlottak, tudjak mikor kell "ugrani" amikor az orvos tapogatja a hasukat, tudjak mit kell mondani es igy tovabb. A feherversejtek szama neha egy picit emelkedett a gyakori szurik miatt amiket persze fertotlenites nelkul adnak be maguknak. Nőknel ez még komplikaltabb, hiszen ott a petefeszek a szomszedban.

 

Ismetlem, nem az orvosokat akarom vedeni akik elneztek egy ilyen esetet es a paciens meghalt, csak fenyt probalok vetni arra, hogy még egy vakbelgyulladas diagnosztizalasa sem olyan nyilvanvalo mint azt sokan hiszik.

 

 

 

Előzmény: Antisystem (13184)