messengerina Creative Commons License 2012.03.09 0 0 13749

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy egy átlagos macska vajon kb mennyit pisil egy nap? Az enyém régen 2-3 gombócot termelt, most pár hete minden nap csak 1 pisi, 1 kaki van.

Paraméterek: ivartalanított kandúr, házimix macska, 4 éves, csak lakásban tartva. A pisiléskor (előtt/alatt/stb.) nem sír, egyben kicsurgatja az egészet. A mennyisége változó. Néha pingpong labdányi, néha félöklömnyi a gombóc az alomban. A macska vidám, jókedvű, élénk, orra mindig nedves, nem száraz. Csak speciális száraztápot kap kb egy éve, mert allergiás (Hill's Science Plan Sensitive Skin) és mellé igény szerint füvet. Miért csökkent le vajon a pisilések száma? Érdemes lehet orvoshoz fordulni? Nekem az 1 pisi/nap kevésnek tűnik. Gondolom, h talán még nem vesekő, mert fájdalmat nem jelez, de nem tudom. Több helyre ki van téve neki friss víz a lakásban, többször cserélem, próbálkozom. Az életében semmi nem változott meg, nekem nem tűnt fel más viselkedés, stb. Beteg sem volt, máshová sem pisili a felesleget a lakásban. Aggódom. Pár hete egy darabig az étvágya sem volt jó, de az megoldódott, eszik rendesen.