Mr Spock Creative Commons License 2012.03.09 0 0 13182

.. ha ugye van valakinek egy hasi fájdalma meg gyulladásra utaló tünetei, és azt diagnosztizálni akarja az ember, akkor nem hazaküldi, hanem befekteti és vizsgálja, azt gondolom.

 

Vakarom a fejem...hogy lehet ezt elmagyarazni. Alapjaban rosszul gondolod. Nagyon sok paciens jelenik meg ilyen surgossegi ambulancian (nem tudom hogy mondjak magyarul azt hogy "emergency room") hasi panaszokkal es valamennyire emelkedett feherversejt szammal. Egyik sem egy abszolut, egy iranyba mutato jelenseg. Ahhoz, hogy minden ilyen esetet a korhazban tartsanak megfigyelesre, minden varosban egy Empire State Building meretu valami kellene :). Ami miatt en ugy gondolom, hogy ez esetleg egy rendhagyo eset volt, mert egy vakbelgyulladast tenyleg egy hatodeves orvostanhallgato is konnyeden kepes diagnosztizalni.

 

A másik, amit gondolok, hogy ilyen szitut nem jó túlzottan elhúzni a minél pontosabb diagnózisra törekedve, hisz untig elég a műtéti indikációt felállítani...

 

Well.....ezek szerint soha nem lattal (vagy hallottal ilyenrol), hogy pacienseket vakbellel operaltak, es minden tunet es laborlelet ellenere, teljesen egeszseges vakbelet talaltak.

Neha volt más lathato oka, de neha nem.

 

nem tudta eldönteni, hogy appendicitis, vagy kismedencei tályog, esetleg purulens adnexitis...

 

Igen, nőknél a petefeszek miatt a diagnozis nehezebb. Jo, mondjuk a fentemlitett dilemmat konnyen el lehetett volna donteni egy ultrahangos vizsgalattal.

Előzmény: Antisystem (13179)